ЖИТТЯ

Опалювальний сезон – сезон пожежної небезпеки: рятувальники з Переяслава попереджають

Погода вже свідчить про якнайшвидший початок опалювального сезону. Втім, окрім бажаного тепла, приходять і ризики пожеж. На цьому наголошують рятувальники.

Печі, котли та електрообігрівачі вже активно використовують переяславці, адже вночі температура з кожним днем стає все ближчою до позначки в 0 градусів. Скоро розпочнеться опалювальний сезон, який інколи передбачає й деякі негативні наслідки, зокрема, пожежі. На цьому наголошує провідний інспектор РС ГУ ДСНС Денис Порохня, передає Інформатор.

Основні правила пожежної безпеки під час опалювального сезону:

  • Перед початком опалювального сезону теплові мережі, які розташовані у приміщеннях, котельні, теплогенераторній калориферні установки, печі та інші опалювальні прилади мають бути перевірені й відремонтовані. Несправні опалювальні пристрої не повинні допускатися до експлуатації.
  • Очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом усього опалювального сезону, а саме: опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці; печей безперервної дії – не рідше одного разу на два місяці.
  • Попіл і шлак, які вигрібають з топки, необхідно заливати водою та виносити в місця, спеціально для цього відведені.
  • Улаштування тимчасових печей у приміщеннях забороняється.
  • Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на негорючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.

Нагадуємо, що 5 жовтня на Переяславщині загорівся будинок. Ніхто не постраждав.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору