ЖИТТЯ

Знайдіть нове хобі: сім цікавих занять для людей будь-якого віку

Восени в житті дорослих нічого не змінюється: домівка, робота, вечірній серіальчік. А може, варто використовувати початок навчального року як привід спробувати щось нове? Наприклад, хобі!

Музика, образотворче мистецтво, спорт – стандартний набір захоплень. А іноді так хочеться спробувати щось нове. Інформатор розповість що може стати вашим новим хобі.

Ліпка з пластеліну. Ліпити фігурки – це зовсім не розвага для дошкільнят. Зрештою, пластилінову ворону, баранчика Шона та інших шедевральні героїв створювали саме дорослі. Починати знайомство з ліпленням можна на звичайному пластиліні, який продається в відділі канцтоварів. Не вийшла задумана фігура з першого разу? Розімніть шматочок і пробуйте знову.

Конструктор LEGO. Дорослих шанувальників LEGO стає все більше. Десятки груп і співтовариств любителів легендарного конструктора можна знайти в будь-якій соціальній мережі. Сама компанія теж заохочує це захоплення серед дорослих. Ті, хто хоч раз купував конструктор, знають, що найпростіший комплект коштує недешево. Завзяті фанати LEGO радять новачкам не купувати набори за повну ціну, а чекати знижок і розпродажів.

Стати музичним експертом. Це захоплення для справжні меломанів, які люблять все робити під акомпанемент. Підійти до нього можна з різних сторін: вчитися грати на музичних інструментах, колекціонувати вінілові пластинки, постери, літературу про культових музикантів. Або заглибитися в технічну частину і розібратися, як особливості аудіотехніки впливають на звук.

Малювання комікси. Комікси читають і колекціонують абсолютно несхожі один на одного люди. Сам жанр теж не відрізняється суворістю канонів. У світі коміксів спокійно уживаються супергерої, звичайні люди, антропоморфні тварини або “одухотворені” предмети. Саме тому таке захоплення дозволить висловити найфентезійніші сценарії. А ще – показати свою дотепність в жартах і фразах героїв.

Реставрувати старі книги. Якщо ви любите читати паперові книги, вас може захопити і робота з ними – реставрування. Це клопітка, але захоплива справа, а її результат допомагає зберегти культурну та історичну спадщину. Таке захоплення вимагає індивідуального підходу до кожної книги, адже універсальної схеми “лікування” сторінок і палітурки не існує.

Вивчення мікросвіту. Ви колись уявляли, який вигляд має лапка мухи або людська волосина, збільшені в тисячу разів? Домашня мікроскопія – шанс задовольнити дослідницький інтерес і отримати задоволення від споглядання світу в мініатюрі. Інсайти можуть бути несподіваними: звичайні предмети через лінзу приладу виглядають зовсім не так, як ми звикли. До того ж це відмінний спосіб зацікавити наукою дитини або поділитися з оточуючими вашими спостереженнями за допомогою блогу.

Створюйте шедеври з паперу. Хендмейд з паперу – захоплення для творчих і посидючих людей. Воно розвиває концентрацію та дає можливість відволіктися від екранів телефону і комп’ютера. А ще несе практичну цінність: останнім часом зростає попит на унікальні речі, зроблені своїми руками, – їх купують як подарунки або для прикраси інтер’єру.

Нагадуємо, сьогодні вийшов черговий випуск новин Інформатора. У ньому ви дізнаєтеся про гроші на День міста, потреби молоді, скульптури в підвалі та багато іншого.

Юлія Кравченко

Нагору