ЖИТТЯ

Коли в Переяславі розпочнеться опалювальний сезон

Надворі з кожним днем стає все холодніше. Багато людей чекають, коли в багатоквартирках нарешті ввімкнуть опалення. Що з цього приводу кажуть у міськраді Переяслава?

До редакції Інформатора почали звертатися жителі Переяслава із запитаннями: “Коли ввімкнуть опалення?”. Ми дізнатися про передумови подачі тепла в житлові будинки у міській раді. Цю ситуацію прокоментувала керуюча справами виконавчого комітету Тетяна Гич:

— Ми розглядатимемо на черговому засіданні виконавчого комітету це питання. І я думаю, що рішення вже буде прийнято. Ми не відступаємо від законодавства — опалення дається при умові, що середня добова температура протягом кількох днів складає 8 градусів тепла або менше.

Тож, зі слів Тетяни Гич, у вівторок, 19 жовтня, стане відомо, коли саме в квартирах переяславців стане тепло. Кожен регіон України самостійно вирішує коли подавати тепло в батареї. Основною передумовою для підняття цього питання є середня добова температура повітря – якщо протягом трьох діб вона не перевищує +8 градусів, варто вмикати опалення.

При цьому в школах, дитячих садках і лікарнях опалювати можуть раніше. Так, наприклад, у Києві у вищезазначені заклади вже подається тепло, в той час як житлові будинки чекають відповідного рішення.

Станом на 13 жовтня прогноз погоди в Переяславі (з урахуванням вчорашньої доби) має такий вигляд:

Поки що середня добова температура в місті коливається в проміжку між 7,5 та 10 градусами. Повторно наголошуємо, для початку опалювального сезону цей проміжок не має перевищувати 8 градусів.

Нагадуємо, що в Переяславі погіршується ситуація з коронавірусом. Зараз у лікарні 145 пацієнтів з COVID-19. Актуальну статистику дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору