Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У школах Переяслава через коронавірус будуть двотижневі осінні канікули

МОН рекомендує оголосити осінні канікули в школах з 18 жовтня. В Переяславі з цим погоджуються. Причина – різке збільшення хворих на коронавірус, особливо серед дітей.

Сьогодні, 13 жовтня, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі повідомив про рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувати оголосити канікули в школах з 18 жовтня. Законодавством передбачено, що тривалість канікул визначається винятково педагогічними радами кожного закладу освіти, але МОН просить прислухатися до їхніх рекомендацій і оголосити канікули вже з найближчого понеділка.

Начальник відділу освіти переяславської міськради Петро Ярмоленко повідомив Інформатору, що в нашій громаді дотримаються цих рекомендацій. Тож канікули в школах розпочнуться 18 жовтня й триватимуть два тижні – до 31 жовтня. Спочатку планували із 25-го до 31 жовтня.

– Це пов’язано зі зростанням захворюваності, і я повністю підтримую рекомендації. З опалювальним сезоном теж зекономимо. Все-таки в нас зараз багато випадків захворювання на коронавірус, особливо серед дітей – це основна причина. Дуже доречно зробити двотижневі канікули, – говорить Ярмоленко.

Станом на 13 жовтня в лікарні Переяслава перебуває 145 пацієнтів із коронавірусом. Кількість хворих зростає з кожним днем.

Юлія Кравченко

Нагору