ЖИТТЯ

19 жовтня: який сьогодні день

Сьогодні відзначають небагато свят, таких як Міжнародний день джину з тоніком та День написання листа в майбутнє. Також в цей день святкує свій День народження пілот Формули-1 Хейкі Ковалайнен.

Детальніше про 19 жовтня розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Міжнародний день джину з тоніком. Джин з тоніком – це коктейль, який відомий у всьому світі. Напій був заснований в Індії, коли країною правила Британська Ост-Індська компанія, а також дуже популярний у Великобританії. Незалежно від того, чи замовляєте ви його в барі або робите коктейль вдома, джин з тоніком заслуговують того, щоб у них було власне свято.

День “Оцініть своє життя”. Життя кожного з нас унікальне і неповторне, а також воно постійно змінюється. Сьогодні пропонуємо всім охочим призупинитися, оцінити своє життя і зрозуміти, де ви перебуваєте в цей момент і оцінити правильність напрямку, в якому рухаєтеся.

День написання листа в майбутнє. На жаль, кому і коли прийшла в голову ініціатива цього заходу, невідомо, але в принципі – ідея непогана. Хто знає, може, думка виникнення цього дня зародилася у когось в голові, коли вчені у всьому світі вирішили створити капсули часу або послання, призначені для майбутніх поколінь.

Іменини в цей день відзначають Фома, Лаура, Макар.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1917 – генерал Павло Скоропадський проголошений гетьманом на з’їзді українського Вільного козацтва в Чигирині.

1944 – Марлон Брандо дебютує на сцені Бродвею.

1955 — радянські війська полишили територію Австрії.

1956 — СРСР і Японія підписали в Москві декларацію про припинення стану війни і відновлення дипломатичних відносин.

1961 — в Карлсруе (ФРН) суд виніс вирок агенту КГБ Сташинському, вбивці Ребета i Бандери, та визнав відповідальними за організацію вбивств уряд СРСР i ЦК КПРС.

1964 — авіакатастрофа Іл-62 в Белграді, загинула радянська військова делегація — від 23 до 33 людей, серед інших начальник Генерального штабу СРСР маршал Сергій Бірюзов.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1918 — Олександр Галич (помер у 1977), радянський поет, сценарист, драматург, автор і виконавець власних пісень; політичний емігрант.

1937 — Євген Безніско (помер у 2015), заслужений художник України, лауреат Шевченківської премії (2006).

1952 — Вероніка Кастро, мексиканська акторка.

1962 — Евандер Холіфілд, американський боксер-професіонал, багаторазовий чемпіон світу у важкій та першій важкій категоріях (організацій WBA, WBC, IBF).

1981 — Хейкі Ковалайнен, фінський автогонщик, пілот Формули-1.

1988 — Маркіян Камиш, український письменник, чорнобильський нелегал, дослідник Чорнобильської зони.

1992 — Ігор Радівілов, український гімнаст, багаторазовий призер чемпіонатів та універсіад, бронзовий призер Олімпійських ігор-2012.

Оксана Симоненко

Нагору