ВЛАДА

Магазин “Сенсація” у Переяславі знову вирішили демонтувати: чи вдасться цього разу

Магазин “Сенсація” на Шкільній в Переяславі мають демонтувати. Таке рішення приймають не вперше, але контейнер і досі залишався на місці.

На черговому засіданні виконкому міськради 19 жовтня прийняли рішення про демонтаж самовільно встановленого металевого контейнера, який призначений для магазину “Сенсація”, на вулиці Шкільній в Переяславі. Ця споруда частково розташована на земельній ділянці комунальної власності, а також перебуває за межами червоної лінії вулиці Шкільної, що перешкоджає її реконструкції та облаштуванню комфортних тротуарних зон. Демонтувати контейнер має ВУКГ в десятиденний термін після прийняття рішення. Про це повідомляє Інформатор.

– Ця споруда перебуває у приватній власності, – розповів міський голова Вячеслав Саулко. – Як мені вдалося дізнатися, вже протягом трьох років тривають судові процеси щодо неї, дійшло до Верховного суду. Якимось чином власниці вдалося приватизувати цю споруду в Маріуполі. Через це судитися з нею міська рада не має підстав. Але розміщується магазин частково на ділянках комунальної власності, тому неодноразово цій людині пропонували прибрати контейнер в інше місце, вирішивши питання із землею. Цього вона не зробила, тому приймаємо таке рішення. Ми даємо можливість підприємцям перейти на територію “Альти”, там зараз наводять порядок, є вільні місця. Вони з великим бажанням погодилися. Тому, думаю, після цього рішення вони самі все приберуть і жодних проблем не буде.

Рішення про демонтаж магазину “Сенсація” приймали й раніше. Приміром, йдеться про виконком 22 червня 2020 року (ще за попередньої влади). Тоді також її мали прибрати протягом десяти днів. Через місяць після того рішення тодішня головна архітекторка Переяслава Анна Степаненко розповідала таке: “Ми вже знайшли спільну мову: перемістимо “Сенсацію” в ринок “Альта” з боку річки. Тим паче, у “Сенсації” були конфлікти із ТОВ “Переяславтранссервіс”, яке володіє сусідньою територією. Власники “Сенсації” звернулися до суду в Мелітополі, виграли певні інстанції щодо визнання права власності на цю ТС. Яким чином з’явилися відомості в реєстрі речового права про цю будівлю, я не знаю. Реєстратори не мали права їх вносити без кадастрового номера”.

Нагадаємо, що під час цього ж засідання виконкому затвердили акти обстежень зелених насаджень на території Переяславської громади. Згідно з ними, необхідно видалити 39 дерев у місті.

Віталій Усик

Нагору