ВЛАДА

У Переяславі не демонтують п’ять гаражів, один з яких належить членові виконкому

У Переяславі повинні демонтувати п’ять гаражів. Один із них належить членові виконкому.

На черговому засіданні виконкому міськради Переяслава 19 жовтня розглядали питання “Про демонтаж одноповерхової споруди (зблокованих гаражних боксів) загальною площею 138 м кв., розташованої поряд з Переяславською мистецькою школою ім. П. Сениці”. Йдеться, про п’ять приватизованих гаражів, які розміщуються на комунальній землі. Власник одного із них – член виконавчого комітету Олександр Якименко. Зокрема, через це позитивного рішення прийняти не вдалося. Про це повідомляє Інформатор.

– Ці гаражі ще за радянських часів служили, так би мовити, нашим партійним вождям. Але, коли музичну школу (тепер мистецька – ред.) передали на баланс відділу культури, цими гаражами ніхто не займався, – розповів міський голова Вячеслав Саулко. – Пізніше ми дізналися, що їх приватизували жителі міста, однак земля під жоден із них не відведена, тобто вона в комунальній власності. Тому була пропозиція всім тим власникам прибрати своє майно і перенести туди, де це буде законно. Після того, як ми прибрали огорожу школи, бачимо, що гаражі мають абсолютно непристойний вигляд. Оскільки розроблятиметься програма благоустрою мистецької школи та облаштування паркової зони на території військового містечка, ці гаражі там ніяк не вписуються. А найголовніше, що вони всі перебувають в аварійному стані.

Ми знайшли лише двох власників: колишнього міського голову Олександра Тарасенка, якого вже немає серед живих, та члена виконкому Олександра Якименка. Ми ведемо зараз перемовини, щоб якимось чином знайти привабливу ділянку, щоб наш колега міг збудувати там гараж. Але ще є проблема в тому, що гаражі зблоковані: три між собою і два між собою. Із трьома проблем не буде. А от якщо зносити й четвертий, то гараж Якименка залишиться без однієї стіни. Але залишати ще один немає потреби. Тому хочу з вами порадитися.

Саулко запропонував два варіанти: вже зараз прийняти рішення демонтувати всі п’ять гаражів або ж лише чотири. Олександр Якименко наголосив, що готовий покинути приміщення, але для цього потрібен час. Він запропонував демонтувати три зблоковані гаражі, а рішення щодо двох інших прийняти на наступному засіданні виконкому.

Міський голова все одно виставив на голосування варіант з демонтажем чотирьох гаражів (138 кв. м – 41 кв. м). Однак члени виконкому не підтримали його. Згодом він все ж сам запропонував повернутися до розгляду варіанту з демонтажем трьох гаражів. Але виконкомівці вже навіть не проголосували за питання в цілому, не те, що за певні зміни. Всі гаражі поки що залишаться біля мистецької школи. На наступному засіданні повернуться до розгляду цього питання.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому прийняли рішення про демонтаж самовільно встановленого металевого контейнера, який призначений для магазину “Сенсація”, на вулиці Шкільній в Переяславі.

Віталій Усик

Нагору