ВЛАДА

“Рівно о 12:33 увімкнули опалення”: у квартирах Переяслава сьогодні має стати тепло

“Рівно о 12:33 увімкнули опалення”. Так сказав міський голова Вячеслав Саулко на сьогоднішній сесії.

Сьогодні, 21 жовтня, о 12:33 КП КОР “Переяслав-Хмельницьктепломережа” нарешті подало тепло для опалення будинків та закладів у Переяславі. Міський голова Вячеслав Саулко отримав повідомлення про це прямо під час сесійного засідання ради. Оголосив про це всі присутнім, передає Інформатор з місця події.

Розпочатися опалювальний сезон мав із 20 жовтня. Рішення про це прийняли на засіданні виконкому міськради 19 жовтня. Однак виникли певні проблеми. Про них Вячеслав Саулко розповів на сесії:

– Щорічно у період до першого листопада приймаються рішення про початок опалювального сезону. У мене була вимога до всіх, хто відповідає за включення опалення, виконати рішення виконавчого комітету. Це стосується тепломережі та всіх відповідальних служб. Я просив їх: “Готуйтеся, готуйтеся, перевіряйте батареї, труби, котли. Щоб все працювало!”. А тепер виявляється, що “Переяслав-Хмельницьктепломережі” потрібно виділити 521 тисячу гривень для авансування за газ. Ми зараз домовляємося про співфінансування, щоб ми виділили 300 тисяч. Проте тепломережа ніяким чином нам не підпорядкована, це комунальне підприємство обласної ради. Нам пропонують її забрати, але з боргами 68 мільйонів гривень, – щоб ми їх платили. Ми заберемо тепломережу, але в такому стані, як і віддавали, – без боргів. Із самого ранку мій перший заступник Анатолій Фесенко безпосередньо отримав розпорядження зайнятися питання опалення, привести до чуття нового директора тепломережі.

Через кілька хвилин Саулко сказав: “Нас, напевно, почула тепломережа. Дивляться, мабуть, трансляцію. Рівно о 12:33 увімкнули опалення”.

Нагадаємо, що передати тепломережу в комунальну власність Переяслава намагалися ще в березні цього року. Однак тоді ми не захотіли забирати застаріле підприємство з багатомільйонними боргами.

Віталій Усик

Нагору