ЖИТТЯ

Неординарні люди Переяслава: Євген Левченко розповів про побиття за коментарі, целібат і російську мову

Ті переяславці, які активно користуються Facebook та Instagram, не можуть не знати Євгена Левченка. Крім того, що він слідкує за життям міста й активно пише про це, Євген ще й веде YouTube-канал. Певно, ви можете знати його під ніками Звіздюк або Смердовський.

Нещодавно Євген Левченко завітав до офісу Інформатора, де ми познайомилися з ним поближче. Він не лише блогер, активний переяславець і коментатор, а ще й людина з цікавою позицією та неординарним способом життя. Розповів про статеве утримання, відмову від алкоголю, погрози за позицію в інтернеті та про багато іншого.

“Я хлопчик дорослий, нещодавно розлучився, маю сина”

ПРО СЕБЕ ТА РОБОТУ

– Заробляю по-різному – в мене вже трудова списана. Я себе не можу знайти – постійно набридає. Я хлопчик дорослий, нещодавно розлучився, маю сина. В принципі, офіційно працюю в корпорації Google, якщо це можна так назвати: я блогер російськомовного YouTube-каналу про мотивацію ТРЕЗВЫЙ ПАПА – підтримую людей, розказую свою історію.

ПРО ПОЗИЦІЮ В СОЦМЕРЕЖАХ

– Це, мабуть, просто активна позиція. Я і в школі був, не скажу, що лідером, але активістом: брав участь у КВК та інших заходах. Чому я пишу ці всі пости та коментарі? Людина, наприклад, ходить на якусь роботу, яка їй подобається, – це для неї не тільки через гроші, а ще й для душі. А з постів я взагалі ніякого заробітку не маю.

ПРО ЦЕЛІБАТ

– У мене крайнощів багато. Наприклад, целібат. Це, так би мовити, статеве утримання – повне утримання від усього. Я чогось подумав, що мені так набридли всілякі стосунки і тоді ж згадав про монахів. Вони так живуть. Я про це почитав, пошукав у YouTube. Виявляється, у таких людей є цілий рух. Тоді я саме знімав на свій канал відео про тверезість, про те, що можна нормально жити без алкоголю, а потім більше переключився на статеве утримання.

“У мене крайнощів багато…”

“Тебе справді били за коментарі?”

ПРО ПОБИТТЯ ЗА КОМЕНТАРІ

– Я не сто баксів, щоби всім подобатися і це абсолютно нормально. Багато людей погрожують, у мене навіть у телефоні є есемеска від невідомої людини: “Ходи, гнида, озирайся, молися“. Я одненьку собі на згадку залишив, у мене було їх у колекції до десяти з “лівих” номерів. Спочатку деяким таким людям намагався щось доводити, але потім зрозумів, що їх треба просто блокувати.

А один, не знаю, як його назвати… мужчина чи дядя – наполягав на зустрічі. Таке було вже не вперше. Я колись щось писав на атовців, моя позиція була трохи не така, як прийнято. Люди зі мною зустрілися, не погрожували, просто пояснили, що не треба такого писати – окей, можливо, справді вони мають рацію. А от той чувак був дуже настирним. У мене якраз була поламана нога. Коли ми зустрілися, він почав прямим текстом мені погрожувати. Я ввімкнув диктофон, поклав у кишеню, 15 хвилин оце слухав. Потім він мене відлупив. Добре, що мене знайомий привіз на машині, – якби не це, напевно, вбив би, бо він був напідпитку, а я з переламаною ногою.

Це все було біля НЦК “Зустріч”. Неподалік давав інтерв’ю наш колишній мер Тарас Костін, але чогось ті люди не звернули на нас увагу. Той чоловік просто красіво мене бив: я не кричав “Люди! Рятуйте“, а просто закрився руками, поки той робив своє діло. Потім підбіг мій товариш і врятував мене. Цей чувак кричав: “Я юрист, визивай мєнтів, мені пофігу“. Я не побоявся – подав заяву до поліції, писав про це у Facebook. Цілий рік змінювалися слідчі. В принципі Facebook теж дуже допоміг, бо люди не дуже люблять, бояться, коли про них пишуть.

Через рік відбувся суд. Суддя був дуже лояльним. Кривдника я наказав, хоч він і кричав у суді, що то все роблю через гроші. Але я не позивав цивільного позиву, тобто не отримав ні копійки. Я просто хотів наказати його привселюдно й висвітлити це у Facebook.

ПОЗИЦІЯ ЩОДО РОСІЙСЬКОЇ МОВИ

– Коли був “Майдан”, я теж туди їздив, хоч і не так часто, як хотілося, бо тоді працював на “Косталі” й був учасником гурту “Драбадан”. Їздили у госпіталь давати концерти на підтримку воїнів. А потім я влаштувався працювати в київський веганський ресторан. Там було дуже багато людей з Росії та Білорусі. У мене просто відкрилися очі, що вони – нормальні люди, не хочуть нас вбивати, а хочуть просто жити й насолоджуватися життям, як і ми.

ПРО ДЕЯКИХ ПЕРСОНАЖІВ

– Звіздюк був актуальним під час виборів. Часто на вулицях мені кричали: “Звідюк, ми за тебе голосуватимемо!“. Його я спочатку знімав на Facebook, а потім зрозумів, що можна спробувати YouTube і україномовний канал. Смердовський за концепцією – журналіст, пристарілий і не дуже толковий: він корчиться, з усієї сили старається, сюжети в нього наче смішні, але не пішло.

ПРО ТВОРЧІСТЬ

– Найбільше пре і подобається мені музика. Сцена – це взагалі дуже круто. З “Драбадану” я пішов сам ще п’ять років тому. Зїздив до Польщі і побачив, що там вуличні музиканти виступають набагато краще, ніж ми. Приїхав і сказав: “Все, чуваки“. Потім зрозумів, що погарячкував, але назад вони мене не взяли – дуже образилися. Потім минуло ще пару років, вони мене вже прямо ворогом зробили. Я пропонував їм ділові відносини, казав, що ми станемо крутим гуртом, якщо будуть слухати мене. Але вони не захотіли. Я був там лідером, так вважаю. Писав абсолютно усі пісні, стрибав по сцені, грав на гітарі.

“Найбільше пре і подобається мені музика”

Нагадуємо, ще однією яскравою постаттю нашого міста є Назар Олійник. У нього багато цікавих татуювань, про які він розповідав Інформатору раніше.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору