ЖИТТЯ

Погода на 24 жовтня: у Переяславі стане холодніше та може піти невеликий дощ

У Переяславі завтра стане помітно холодніше, прогнозують від 4 до 8 градусів тепла. Зранку до обіду йтиме невеликий дощ.

У неділю, 24 жовтня, у Переяславі протягом доби буде хмарно. Зранку може піти невеликий дощ, який триватиме до обіду. Опади – 0,4 мм. Найхолодніше буде зранку, о 6:00, – 4 градуси з позначкою плюс, але вдень стане ненабагато тепліше. Максимальна температура – 8 градусів, які прогнозують близько 15:00. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру сягатиме 13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 69 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 жовтня – 10 годин 15 хвилин. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:30, а захід – о 17:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989-му – 22,8 градуса тепла, а найнижчу в 1920-му – 5 градусів морозу.

Народні прикмети:

24 жовтня вшановують пам’ять Пилипа, апостола від семидесяти. Якщо цього дня вранці випадав сніг, можна було очікувати студену зиму. Наші пращури казали: “Кичига і вороч (лопать водяного колеса) сперечаються. Селяни на млин молоти зерно возять” – з цього часу починали заготівлю борошна.

Юлія Кравченко

Нагору