ЖИТТЯ

У Переяславі Євген Букет презентував книги про гайдамацькі повстання

У Переяславі побував краєзнавець Євген Букет. Він презентував свої книги.

Сьогодні, 27 жовтня, в приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав” (колишнє кафе “Старий вертеп”) відбулася зустріч із краєзнавцем, журналістом та громадським діячем Євгеном Букетом. Він презентував свою нову книгу “Семен Неживий – лицар Холодного Яру” та збірник наукових статей “Коліївщина: право на повстання”. Цей захід організували в рамках проєкту НІЕЗ “Переяслав” “Краєзнавчі зустрічі”. Про це повідомляє Інформатор.

– Переяславським краєзнавцям ці книги буде дуже цікаво проаналізувати з приводу того, які населені пункти Полтавського полку дали реальних ватажків гайдамацьких повстань, – розповів Євген Букет. – Можна зробити дослідження про те, як діяла Переяславщина під час Коліївщини та інших гайдамацьких повстань.

Переважно науковці й були присутні на цій зустрічі. Вони ставили гостеві різноманітні запитання на історичну тематику.

Також Євген Букет, як заступник голови Київської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, вручив членський квиток спілки співробітниці НІЕЗ “Переяслав” Віті Бові.

Нагадаємо, що у жовтні в переяславському університеті відбулися “Сікорські читання”. На них преміювали чотирьох лауреатів.

Віталій Усик

Фото: Артем Усенко

Нагору