На базарі, як і зазвичай, зібралось багато людей, всі ходять в захисних масках і дотримуються карантинних обмежень. Продавці встановлення “червоного” рівня в цілому не відчули.
У неділю, 31 жовтня, на базар прийшло чимало людей, попри те, що 30 жовтня у Переяславі почали діяти карантинні обмеження “червоної” зони. На Шкільній, незважаючи на заборону роботи непродовольчих ринків, стояли намети з одягом і взуттям. Продавці розповіли, що навіть не помітили якихось обмежень. Погода зранку була туманною та прохолодною. Інформатор розповість детальніше про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні людей дещо поменшало, але торгівля йде повним ходом. М’ясної продукції було чимало. Ціни такі:
- Телятина (1 кг) – 160-180
- Підчеревина (1 кг) – 130-170
- Антрекот (1 кг) – 130-140
- Биток свинячий (1 кг) – 120-130
- Лопатка свиняча (1 кг) – 100-110
- Ошийок (1 кг) – 120-130
- Ребро свиняче (1 кг) – 100
- Сало (1 кг) – 120-150
- Печінка (1 кг) – 35-40
Овочів на базарі ще вдосталь. Знову з’явились гриби. Чоловік продавав опеньки та польські по 100 гривень за 1 кг. Редиску продавали по 50 гривень за кіло. Ціни на інше були такими:
- Морква (1 кг) – 10-20
- Картопля (1 кг) – 10
- Огірки (1 кг) – 25-40
- Перець (1 кг) – 35
- Буряки (1 кг) – 10
- Кукурудза (качан) – 10
- Цибуля (1 кг) – 10
- Помідори (1 кг) – 35-40
- Капуста (1 кг) – 10
Фруктів на базарі достатньо. Груші “Зимова бера” віддавали по 20 гривень за кіло. Ціни на інші фрукти такі:
- Виноград (1 кг) – 50
- Яблука (1 кг) – 12-23
- Хурма (1 кг) – 50
- Мандарини (1 кг) – 35
- Сливи (1 кг) – 30
- Лимони (1 кг) – 40
У молочних рядах, як і зазвичай, чимало людей. А ціни не змінюються:
- Сир (1 кг) – 90-100
- Молоко (1,5 л) – 30-35
- Сметана (1 л) – 80-90
- Домашні курячі яйця (десяток) – 50-60
- Бройлер курка (1 кг) – 85-100
- Бройлер качка (1 кг) – 110-120
- Куряча грудка (1 кг) – 90-110
- Курячі стегенця (1 кг) – 85-100
Вибір риби сьогодні був невеликий. Продавець поскаржився, що обмеження “червоного” рівня все-таки впливають на торгівлю, бо приходить менше покупців. Ціна на рибу загалом не змінилась:
- Карасі (1 кг) – 30-45
- Соми (1 кг) – 90
- Коропи (1 кг) – 90
- Товстолоби (1 кг) – 50
Нагадаємо, що 30 жовтня у Переяславі презентували відтворені автентичні вінки, які носили наречені минулих століть. Провели й майстер-клас. Як все було, дивіться у відеорепортажі.
Оксана Симоненко