ЖИТТЯ

У Переяславі перевірили, чи вакциновані продавці на базарі: яка ситуація

У Переяславі під час недільного базару у продавців непродовольчих товарів перевірили наявність сертифікатів про вакцинацію. Невакцинованих відсторонили від роботи.

У неділю, 7 листопада, зранку на вулиці Шкільній в Переяславі поліцейські та працівники Держпродспоживслужби перевіряли у продавців непродовольчих товарів наявність сертифікатів про вакцинацію. Ситуація, порівняно з минулим тижнем, значно покращилась – вакцинованих продавців стало більше. Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про те, скільки продавців вже вакциновані та як проходила перевірка, нам розповів Віктор Жарко, начальник відділу з питань НС та ЦЗН міськради:

– Під час перевірки на Шкільній минулого тижня було 30 відсотків невакцинованих продавців, а зараз їх вже 10 відсотків. Їм працювати не дозволили та зробили попередження працівники поліції та держпродспоживслужби. Нікого поки що не штрафували. Так звані антивакцинатори перешкоджали перевірці. Але постановою Кабміну до 31 грудня цього року оголошена надзвичайна ситуація у зв’язку з пандемією коронавірусу. Поліція та Держпродспоживслужба керується постановою Кабміну №1236 (зі змінами та доповненнями). Ці акти діють до виконання на всій території України.

Віктор Жарко додав, що наступної неділі будуть такі ж самі перевірки. Тому їхати на базар торгувати без вакцинації немає сенсу.

Нагадаємо, що 9 листопада у Переяславській громаді лунатимуть сирени та гучномовці. Жителі повинні зберігати спокій. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору