ЖИТТЯ

Студентка з Переяслава Аліна Акобія-Грушина стала чемпінкою світу з вільної боротьби

Аліна Акобія-Грушина стала чемпіонкою світу з вільної боротьби. У фіналі вона перемогла росіянку.

Студентка факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Аліна Акобія-Грушина стала чемпіонкою світу U-23 з вільної боротьби у ваговій категорії 57 кг. Турнір цими днями приймає сербський Белград. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу управління фізичної культури і спорту КОДА.

На шляху до фіналу Акобія-Грушина впевнено виграла абсолютно всі сутички. У кваліфікаційному раунді достроково на туше перемогла борчиню з Канади з рахунком 4:0. У чвертьфіналі так само достроково на туше здобула перемогу над спортсменкою з Індії з рахунком 6:0. У півфінальній сутичці з результатом 10:0 українка здолала суперницю з Норвегії. У фіналі суперницею Аліни стала росіянка Крістіна Міхнєва. Акобії вдалось протягом усього поєдинку тримати суперницю у напрузі. Зрештою вона дотиснула росіянку 5:1 та принесла Україні перше “золото” змагань.

Зазначимо, що саме Аліна Акобія-Грушина повинна була поїхати на літню Олімпіаду у Токіо. Але її травма змусила тренерський штаб збірної зробити вимушену заміну. Загалом Акобія на міжнародних змаганнях виступає із 2015 року і є призеркою чемпіонатів світу та Європи. На чемпіонаті світу-2017 U-23 виборола “бронзу”, на чемпіонаті світу-2019 U-23 у Будапешті здобула срібну медаль. Двічі підкорила п’єдестали дорослої Європи – в Римі-2020 здобула “срібло”, у Варшаві-2021 – “бронзу”. А також тричі здобувала нагороди чемпіонатів Європи серед жінок до 23 років – “срібло” у 2018-му, “срібло” у 2019-му та “золото” у 2021-му.

Нагадаємо, що переяславець Назар Олійник нещодавно здобув четверту перемогу в лізі кулачних боїв “Mahatch”. Він пройшов до півфіналу гран-прі.

Нагору