ЖИТТЯ

На Київщині посилюють карантинні обмеження для роботи громадського транспорту

Громадський транспорт на Київщині почне працювати з посиленими обмежувальними заходами. Хто зможе ним користуватися?

Із суботи, 13 листопада, громадський транспорт на Київщині почне працювати з посиленими обмежувальними заходами. Таке рішення прийняли сьогодні, 10 листопада, під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт КОДА.

У всьому громадському транспорті (автобусах, маршрутках і електричках) матимуть право їздити тільки пасажири, у яких є при собі один із документів:

  • COVID-сертифікат, який підтверджує вакцинацію;
  • негативний результат ПЛР- чи експрес-тесту на визначення коронавірусу, отриманий не пізніше як за 72 години до дня поїздки;
  • довідка про одужання від коронавірусу, чинність якої підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка “Дія”.

“Ми розуміємо, наскільки важливо жителям пристоличного регіону мати якісне транспортне сполучення, тому громадський транспорт в межах області та до Києва продовжить курсувати за звичайним графіком, але з цими обмеженнями. Коли Київщину тільки ввели до “червоної” зони, роботу транспорту ми не обмежували жодним чином. Але далі відтягувати цей момент уже не було можливості”, – пояснив голова КОДА Василь Володін.

Діятимуть обмеження до того моменту, поки обласна комісія з питань ТЕБ і НС не винесе окремого рішення про їх скасування.

Нагадаємо, що Київщина із 30 жовтня перебуває у “червоній” зоні епідемнебезпеки. Про її обмеженням читайте за посиланням.

Нагору