ЖИТТЯ

Мігранти на кордоні, середній палець від нардепа та найсексуальніший чоловік: які головні новини тижня

Ситуація з мігрантами загострюється, Ілон Маск втратив понад 35 мільярдів доларів, а народний депутат показав президенту середній палець. Але були в Україні та світі й позитивні новини.

В Україні та світі щотижня, щодня та навіть щогодини відбувається багато подій. Ми підготували кілька найбільш обговорюваних новин, посилаючись на портал Інформатор Україна. 

Мігранти із Білорусі намагаються перетнути кордон

Загострення біля прикордонних районів Польщі почалось 8 листопада. Тоді на польсько-білоруський кордон доставили велику групу мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Вони вчинили кілька спроб прориву через кордон, проте всі безуспішні. Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. За польськими оцінками, на території Білорусі поряд з кордоном перебувають сотні нелегалів.

9 листопада дві великі групи мігрантів прорвали огорожі на околицях Кринки та Біловежі. Польським прикордонникам та військовослужбовцям вдалося зупинити нелегалів, які проривалися у районі населеного пункту Кузниця.

Прем’єр-міністр Польщі вважає, що через безуспішні спроби мігрантів прорватись через польський кордон, вони можуть спробувати потрапити в Євросоюз через Україну. Про такі ризики говорять і українські силовики. Україна не стрілятиме на ураження по нелегальних мігрантах. Наразі в країні готуються до можливої ​​появи мігрантів на державному кордоні.

10 листопада Литва вперше за свою історію впровадила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю. За даними польських прикордонників в ніч на 13 листопада, білоруські військові пішли у наступ на кордоні. Вони сліпили прикордонників на польському кордоні лазерами, намагалися зламати тимчасове загородження та завдати шкоди техніці поляків.

Народний депутат Гео Лерос показав Президенту середній палець

4 листопада народний депутат Гео Лерос, виступаючи із трибуни Верховної Ради, образливо висловився на адресу найвищих посадових осіб України. При цьому на зауваження він не реагував, демонструючи, як кажуть у ДБР, явну неповагу до суспільства та загальноприйнятих норм моралі. Усе це в комплексі потрапило під статтю ККУ – “хуліганство”.

11 листопада до народного депутата навідалися співробітники Держбюро розслідувань та Генеральної прокуратури України. Привід – вручення підозри за грубе порушення громадського порядку ч. 1 ст. 296 ККУ (Хуліганство).

Санкція статті, підозру за якою отримав Лерос, передбачає покарання у вигляді 68 тисяч гривень штрафу або арешт на 6 місяців, або обмеження волі на 5 років. Йде досудове розслідування справи. Найближчим часом суд обере нардепу запобіжний захід.

Українські альпіністи першими підкорили гребінь гори в Гімалаях

Троє українських альпіністів 6 листопада піднялись на вершину гори Аннапурни III висотою — 7555 м через неприступне Південно-Східне ребро. До складу експедиції увійшли: Михайло Фомін, Микита Балабанов та В’ячеслав Полежайко. Понад три десятиліття Південно-Східне ребро Аннапурни III залишалося однією з останніх “серйозних невирішених проблем у Гімалаях”. Гребінь у 2800 метрів до українців не зміг подолати ніхто.

За два дні Ілон Маск втратив понад 35 мільярдів доларів через падіння акцій Tesla

З початку року акції компанії Tesla зросли на 40,25%. Статки Ілона Маска 1 листопада оцінювалися в 335 мільярдів доларів. При цьому в Tesla Маск не отримує зарплату, і єдиний спосіб платити податки для нього – це продаж акцій. Тому він запустив у своєму Twitter-акаунті опитування, чи варто йому продати 10% акцій компанії. Він пообіцяв за будь-якого підсумку дотримуватися результатів голосування. Врешті майже 58% опитаних проголосували за продаж акцій.

На тлі цієї новини вартість акцій компанії Tesla почала різко падати – знизилася на 13,04% і зараз становить 1 023,5 долара. Крім того, на падіння вартості акцій вплинули повідомлення про те, що брат бізнесмена Кімбал Маск продав свої цінні папери Tesla на понад 100 мільйонів доларів, і чутки про те, що сам Ілон Маск, ймовірно, хоче продати свою частку, щоб покрити особисті борги. Однак у річному обчисленні акції показують приріст у 149,42%, тож це падіння не повинно сильно позначитися на загальних справах у компанії.

COVID-сертифікати зможуть отримати діти та ті, хто одужав

В Україні з’являться COVID-сертифікати для дітей та тих, хто одужав. Обидва документи будуть доступні у “Дії”. Сертифікат для тих, хто перехворів COVID-19, проходить останній етап тестування, а дитячий можна вже згенерувати у мобільному додатку.

Сертифікат для тих, хто одужав, — це тимчасовий документ, що дозволить людям, які перехворіли на коронавірус, кілька місяців не робити щеплення, але користуватись усіма можливостями вакцинованих, завдяки природним антитілам. Такий документ зможуть отримати ті, чий лікар вніс всі дані про хворобу в медичну систему. Сертифікат діятиме 90 днів з моменту діагностування коронавірусу + 15 днів на лікування.

Дитячий сертифікат — документ доступний для дітей від 12 років. Адже саме з цього віку в Україні дозволили вакцинувати неповнолітніх препаратом Pfizer за наявності у дитини всіх планових щеплень.

Найсексуальнішим чоловіком став Пол Радд

Журнал People підбив підсумки щорічного конкурсу “Найсексуальніший чоловік”. Володарем титулу став 52-річний американський актор Пол Радд. Він став обличчям нового номера People, чиї читачі проголосували за “чудові зелені очі та приємну усмішку” американського актора.

Пол Радд – це американський актор, комік, сценарист та продюсер. Свою кар’єру він починав на телебаченні, перш ніж дебютував на великому екрані з роллю у фільмі “Безглузді”. Радд також знімався у популярному телесеріалі “Друзі”, він був хлопцем Фібі Буффе.

Нагадаємо, що у свіжому дайджесті новин журналістка Інформатора Юлія Кравченко розповідає найактуальніші події Переяслава. Що траплялось протягом тижня, дивіться тут. 

Нагору