ЖИТТЯ

Як правильно знайомитись: кілька цікавих порад

Нові знайомства – це завжди цікаво та пізнавально. А чи знаєте ви, як розпочати бесіду та про що говорити з незнайомцем?

Як полегшити знайомство з новими та цікавими людьми, розповість Інформатор.

Вибирайте місця для знайомства. Всі громадські місця придатні для спілкування з незнайомцями. Вам не потрібні напарники для цієї дивної справи, ви впораєтесь і самостійно. Місця для пошуку незнайомців: концерти, виставки, музеї, бари, фестивалі, гуртки за інтересами та будь-які інші громадські зустрічі.

Знайомся з незнайомцями і незнайомками. Вам доведеться робити перший крок. Усміхайтесь та будьте позитивним. Підходьте до незнайомих людей або звертайтесь до тих, хто поруч. До початку грунтовної бесіди можна перекидатися кількома фразами, а після спробувати зав’язати знайомство.

Про що говорити з незнайомцями. Коли зав’язалася бесіда, то старайтесь бути цікавим співрозмовником. Цікавим означає те, що ви більше слухаєте, ніж говорите. Запитайте про хобі незнайомця, роботу, інтереси, плани. Уникайте бесіди про політику, погоду та релігію. Розкажіть трохи про себе, щоб незнайомець уявляв, з ким має справу. Знаходьте спільні інтереси і ведіть розмову на ці теми.

Зав’язування спілкування. Намагайтесь не розмовляти з незнайомими людьми більше 15-20 хвилин, якщо це трохи незатишно для вас обох. Якщо ви зійшлися характерами і настроєм, то спілкування може бути тривалішим. Наприкінці розмови постарайтесь обмінятися телефонами або контактами в соціальній мережі. Це допоможе зав’язати знайомство і продовжити спілкування надалі.

Тонкощі спілкування. Намагайтесь бути смішним і дотепним, але не переборщіть. Заздалегідь підготуйте парочку свіжих історій. Реагуйте на жарти співрозмовника, навіть якщо вони не дуже смішні. Стежте за мовою тіла, будьте спокійним, підтримуйте зоровий контакт, усміхайтесь. У спілкуванні старайтесь поводитися щиро, просто і доброзичливо.

Нагору