ВЛАДА

Біля мистецької школи в Переяславі демонтують три гаражі, ще два – пізніше

На засіданні виконкому повернулися до розгляду резонансного питання про демонтаж гаражів біля мистецької школи. Цього разу обійшлися без тривалих обговорень.

На засіданні виконкому міськради Переяслава 19 жовтня активно обговорювали питання “Про демонтаж одноповерхової споруди (зблокованих гаражних боксів) загальною площею 138 м кв., розташованої поряд з Переяславською мистецькою школою ім. П. Сениці”. Йдеться, про п’ять приватизованих аварійних гаражів, які розміщуються на комунальній землі. Тоді не вдалося прийняти позитивного рішення, оскільки один із них належить членові виконкому Олександрові Якименку. Власників інших, як зазначили на засіданні, знайти не вдалося. Про це повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що тоді міський голова Вячеслав Саулко запропонував прийняти рішення про демонтаж чотирьох гаражів, а споруду Якименка залишити, допоки не запропонують йому гідну альтернативу. Сам виконкомівець апелював, що його гараж зблокований з іншим. Тож якщо його знесуть, гараж, що залишиться, буде без однієї стіни. Запропонував знести три, а два зблоковані залишити надовше. Зрештою Саулко виставив на голосування варіант із чотирма гаражами, який не підтримали, а до іншого варіанту навіть не стали повертатися. Тобто рішення не прийняли ніякого.

На сьогоднішньому засіданні виконкому 16 листопада повернулися до розгляду цього питання. Тепер на голосування відразу виставили варіант з демонтажем трьох гаражів. Споруда Якименка та сусідня залишаться, допоки виконкомівець не переїде в інше приміщення. Рішення про це прийняли без обговорень.

Ще минулого разу Вячеслав Саулко розповів, що розробляється програма благоустрою мистецької школи, де гаражі аж ніяк не заплановані. При цьому вони також недоречні під час облаштування паркової зони в колишньому військовому містечку. А найголовніше, на чому закцентував увагу голова міськради, – безпека дітей. За його словами, ті гаражі у будь-який момент можуть завалитися, а поруч школа, де навчаються діти.

Нагадаємо, що на останньому засіданні виконкому також прийняли рішення про видалення 42 дерев у Переяславі. Одну ялинку згодом розмістять на центральній площі до Нового року.

Віталій Усик

Нагору