ГРОШІ

Ціни на продукти в супермаркетах Переяслава: де вигідно купувати в листопаді

Покупки в супермаркеті для багатьох зручніші, бо саме там ти обираєш товар самостійно без нагляду продавця. У Переяславі до таких магазинів належать найпопулярніші: АТБ, “Фора”, “ЕКО-маркет” і “ЛотОК”. Де ж купувати дешевше в листопаді?

Ми знову вирушили на вивчення цін у місцевих супермаркетах. Інформатор дізнався актуальні ціни на типовий споживацький кошик. У нього ввійшли куряче філе, молоко (у магазинах “ЛотОК” і “ЕКО-маркет” – торгова марка “Селянське”, в АТБ – “Яготинське”, а у “Форі” – “Галичанське”), тушка хекасметана (“Слов’яночка” 15%), олія (“Олейна традиційна”), картопля, помідори, огірки, морква, цибуля, апельсини, лимони, цукордесяток курячих яєць і твердий сир (торгової марки “Пирятин російський”).

Молоко ми не включили до загальних підрахунків через те, що не доцільно порівнювати продукцію від різних торгових марок. Однак ціни на цей товар також повідомляємо.

Вартість молока (1 л) така:

  • АТБ – 26,90 (“Яготинське” 2,5%);
  • “ЛотОК” – 32,05 (“Селянське” 2,5%);
  • “Фора” – 24,69 (“Галичанське” 1,5%);
  • “ЕКО-маркет” – 28,90 грн (“Селянське” 2,5%).

ВИСНОВОК

Найбюджетнішим з нашого переліку знову став “ЕКО-маркет” (762,95 грн), за ним йде “Фора” (784,46 грн), далі — АТБ (820,83 грн). Найвищі ціни вкотре виявилися в магазині “ЛотОК” (846,59 грн). Найдоступнішими товарами наразі є картопля, цибуля та морква, інші овочі вже подорожчали. Більше всього потрібно буде заплатити за твердий сир, рибу та м’ясо.

Нагадаємо, що місяць тому ми проводили таке ж дослідження. У жовтні найбюджетнішим також був “ЕКО-маркет”.

Юлія Кравченко

Нагору