ЖИТТЯ

Погода на 27 листопада: у Переяславі вранці буде дощ, а вдень – сонячно й тепло

У Переяславі погода буде мінливою: дощ зранку, сонце вдень і хмарність ввечері. Максимальна температура – 8 градусів.

У суботу, 27 листопада, в Переяславі зранку прогнозують дощ, який триватиме до обідньої пори. Опади – 3,6 мм. Потім вигляне сонце, о 14:00 температура підніметься до 8 градусів тепла. Холодніше стане вночі, о 23:00 буде 5 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру сягатиме 14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 82 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 27 листопада – 8 годин 32 хвилини. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:25, а захід – о 15:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1898 році – 14,4 градусав тепла, а найнижчу в 1892-му – 15,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

27 листопада відзначають день апостола Пилипа. Погода цього дня багато в чому визначала майбутній врожай: іній на Пилипа — до врожаю вівса, дощ — пшениці. Якщо хмарне небо чи випаде сніг — до негожого травня; іній на деревах — до морозу, туман — до відлиги, а якщо вночі був іній, вдень сніг не випаде. Прислуховувались і до пернатих “сусідів”: “На Пилипа ворона каркне — до відлиги”.

Нагору