ЖИТТЯ

Погода на 28 листопада: в Переяславі цілий день буде хмарно, а ввечері йтиме дощ

У Переяславі протягом доби буде хмарно. Ввечері може піти дощ.

У неділю, 28 листопада, в Переяславі всю добу небо буде затягнуто хмарами. Ввечері може піти дощ. Опади – 0,6 мм. Вночі, буде доволі холодно – 2 градуси з позначкою плюс. Натомість, тепліше стане вдень, о 14:00 – +7 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру сягатиме 10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 86 та 99 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 листопада – 8 годин 29 хвилини. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:27, а захід – о 15:56.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1949 році – 14 градусів тепла, а найнижчу в 1892-му – 16,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

28 листопада вшановується пам’ять сповідників Гурія, Самона і Авива. У народі цей день називали Гур’євим, і відзначали: “Сніг, що випав на Гурія, аж до весни не розтане”. Ще казали: “На Гуріїв день зима з коня злізає, встає на ноги, кує сиві морози, стелить річками, озерами крижані мости, сипле з одного рукава сніг, а з іншого — іній”. Багато снігу цього дня передвіщає врожайний рік, а похмура погода — мокрий травень.

Нагору