ЖИТТЯ

10 продуктів, які допоможуть пережити холоди: обирай собі до смаку

Заварюємо чай і печемо пироги з гарбуза! Дізнайтеся про список корисних та смачних продуктів, які підтримають організм та скрасять холодні дні.

В холодну пору потрібно підтримувати організм у тонусі. Які продукти для цього обрати розповість Інформатор.

Чай з прянощами. Цим чаєм можна зігріватися вдома або налити в термос і вирушити гуляти парком у погожий осінній день. Які прянощі обирати? Чорний перець, імбир, кардамон та інші, які до вподоби саме вам. Прянощі надають чаю яскравого смаку і дарують вам заряд бадьорості в холодну погоду. Можна додати в напій ще й молоко.

Мед. Ложечку меду можна покласти в чай, молоко чи кашу. А можна додати його до випічки — наприклад, шарлотку з яблуками. Десерт стане ще ароматнішим.

Малинове варення. У малині багато вітамінів та мікроелементів, які допоможуть підтримати організм у холодну пору року. Знайти соковиті та ароматні свіжі ягоди взимку непросто, але є чудова альтернатива – малинове варення. Додайте його в чай, а якщо любите солодке – випікайте пісочне печиво або пиріг з варенням.

Лимон, перетертий з імбиром. Класика осінньо-зимового меню – лимони. Якщо просто додавати скибочку лимону в чай набридло, спробуйте цитрусові, перетерті з імбиром і цукром. Смачний та ароматний десерт можна доповнити хрустким багетом та сиром, використовувати його як топінг для морозива та десертів. У складі цього продукту немає нічого зайвого – тільки лимони, цукор та свіжий корінь імбиру.

Куркума-лате. Цей сонячний напій здатний скрасити дощові сірі дні. Його друга вельми поетична назва — “золоте молоко”. Щоб приготувати напій, закип’ятіть молоко і додайте туди суміш куркуми, імбиру та кориці. Готово! Можна експериментувати, наприклад, замінити звичайне молоко на кокосове.

Комбуча. Так, ви не помилилися – це той самий чайний гриб! Його зовсім не обов’язково власноруч вирощувати на підвіконні. Можна придбати й готовий напій. Підійде для тих, хто любить яскраві, насичені на смак напої.

Гарбуз. Стиглий гарбуз має делікатний солодкуватий смак і відмінно поєднується з овочами, крупами і м’ясом. Рецептів безліч – вибір обмежений лише вашими уподобаннями та фантазією. Наприклад, гарбуз можна додати в рисову або пшоняну кашу, запекти в духовці разом з картоплею або спекти з нього пиріг.

Авокадо. В авокадо багато калію, клітковини, вітамінів групи B та C – те, що потрібно в холодну пору. Незважаючи на високу калорійність, авокадо вважається дієтичним продуктом, тому що містить ненасичені жирні кислоти, які легко засвоюються організмом. Плоди з приємним м’яким смаком стануть відмінним доповненням у салатах та смузі. Крім того, з авокадо можна робити соуси та закуски, запікати його з рибою та куркою.

Філе сьомги. У холоди можна зі спокійною душею збільшувати калорійність страв, адже організму потрібно більше енергії, щоб зігрітися. Але краще не налягати на печиво та чіпси, а включити до раціону корисні страви — наприклад, сьомгу. Вона багата жирними кислотами омега-3 та омега-6, кальцієм, магнієм. А ще сьомга – це  смачно! Запечіть рибу в духовці і додайте до неї салат зі свіжих овочів – апетитний та корисний обід готовий.

Журавлина. Журавлина чудово відтіняє смак м’ясних страв і надає пікантну нотку салатам. Але класика – це терпкий і ароматний морс із журавлини, який можна пити холодним або гарячим. Напій легко приготувати вдома — потрібні лише журавлина, вода та трохи меду. Можна сміливо брати швидкозаморожені ягоди – вони не поступаються своїми властивостями свіжим.

Нагадуємо, що ГО “Кіт у чоботях” існує в Переяславській громаді вже майже рік. Втім, котики, що перебувають на перетримці в голови організації дуже потребують допомоги небайдужих людей.

Нагору