ЖИТТЯ

Чим зайнятися в грудні: шість ідей, що надихають

З настанням грудня Новий рік можна чекати вже цілком офіційно: думати, що надягнеш, обговорювати корпоративи, шукати подарунки. Не варто сподіватися, що настрій прийде сам, – твори дух свята для себе на весь місяць.

Інформатор підібрав список планів на грудень, які створять вам святковий настрій.

Зроби “коробки допомоги” для нужденних. Новий рік – час добрих справ, подумай про тих, у кого на свята немає не лише планів, а й найнеобхіднішого. Дізнайся у соціальних службах чи благодійних фондах, чим ти можеш допомогти нужденним. Не завжди для цього потрібні грошові пожертвування, іноді достатньо коробки з теплими речами та предметами особистої гігієни.

Склади святковий плейлист. Різноманітний, індивідуальний, великий плейлист задасть настрій на всю зиму, а зайнятися ним пора вже зараз. Збери традиційні та сучасні мелодії, які ти вже любиш, далі залишиться лише своєчасно поповнювати цей список новинками. Можеш розділити пісні за призначенням: для танців, для співів, для затишної атмосфери.

Відправ листівки друзям та рідним. Подумай про недорогі, але нестандартні способи привітати близьких із Новим роком, наприклад – відправити “живу” листівку. Щоб пошта дійшла вчасно та не застрягла на всі свята, робити це потрібно заздалегідь.

Переглядай новорічні фільми. Новорічних вихідних чи канікул для цього чекати зовсім не обов’язково, тим більше, що фільмів із різдвяною та просто зимовою атмосферою вистачить на весь сезон, а не лише на святковий тиждень. Перетвори передсвятковий кіноперегляд у цілий ритуал: прикрась кімнату, склади список фільмів, які хочеш переглянути або побачити вперше, запасись печивом або іншими ласощами, поклич друзів, рідних чи кохану людину.

Готуй напої. Погода вже цілком сприяє зимовим напоям, а готувати їх самотужки – приємна розвага. Поекспериментуй з коктейлями, вари какао, глінтвейн або пунш, пробуй різні чаї. Почни освоювати нові рецепти в грудні, і до кінця місяця складеш свій ідеальний план напоїв на новорічну ніч та усі канікули.

Придумай, як підіб’єш підсумки року. Вибери свій спосіб попрощатися з роком, що минає. Може, це буде лист до самого себе з підсумками та вдячністю за все, що трапилося, перегляд фотографій, генеральне прибирання та порятунок від старого мотлоху. Зробити це можна і за допомогою соцмереж.

Нагору