ЖИТТЯ

Погода на 9 грудня: у Переяславі дощитиме, на дорогах буде слизько

У Переяславі вдень буде хмарно, дощ йтиме вранці та ввечері. Найвища температура повітря – 5 градусів.

У четвер, 9 грудня, у Переяславі дощ йтиме у першій половині дня та ввечері. Вдень буде просто хмарно. Опади – 1 мм. Найнижча температура повітря буде о 2:00 – 3 градуси тепла. Тепліше стане вдень – 5 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Дорога буде вологою, у зв’язку з цим на переохолодженій поверхні можлива ожеледь. Швидкість вітру – 3-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 95 та 99 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 грудня – 8 годин 12 хвилин. Завтра день стане коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:40, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1960 році – 8,5 градуса тепла, а найнижчу в 1945-му – 18,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

9 грудня відзначають Юр’їв день. У народі цей день називався Єгорій Зимовий, Юрій Холодний. На Юр’їв день слухали воду в криницях: якщо тихо, не хвилюється вода, то зима буде теплою, а якщо чути звуки — варто чекати на сильні заметілі та морози. За днем Єгорія визначали і майбутній урожай: “Якщо до осіннього Єгорія випаде багато снігу, то на весняного — буде трава”.

Нагору