ЖИТТЯ

Рятувальники побували в будинках малозабезпечених людей та в дитсадку: репортаж зі Студеників

Рятувальники провели комплексне протипожежне відпрацювання у селі Студеники. У багатьох малозабезпечених сімей переважно пічне опалення будинків, а неналежний стан може призвести до пожежі.

Сьогодні, 9 грудня, працівники ДСНС, поліцейський офіцер громади та начальниця служби в справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Студениківської сільради провели комплексне протипожежне відпрацювання у селі Студеники (Студениківська ТГ). Вони нагадали дітям у ДНЗ “Малятко” правила безпеки життєдіяльності. Як виявилось, діти їх добре знають. Про це повідомляє Інформатор.

Також перевірили, чи дотримуються малозабезпечені, багатодітні, одинокі та люди похилого віку правил пожежної безпеки. Загалом перевірили п’ять будинків на вулицях Пономаренка, Якушева та Лісовій. Дали поради щодо грубок, якими опалюють хати.

Стосовно малозабезпечених сімей Юлія Козелецька, начальниця служби в справах дітей та сім’ї, сказала таке: “Якщо вже зовсім складні життєві обставини і ми бачимо, що діти в небезпеці, то їх вилучаємо та поміщаємо на тимчасове проживання у центр соціально-психологічної реабілітації дітей “Переяслав” у селі Циблі (Циблівська ТГ). Там вони перебувають до дев’яти місяців. Якщо мама не налагоджує побут та спосіб життя, подаємо на позбавлення батьківських прав”.

Підсумки рейду підбив Денис Порохня, провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ДСНС.

– Переважно у людей пічне опалення, це досить небезпечно. Наприклад, в останньому будинку, який ми оглянули, була пошкоджена груба. У ній були дірки, а поруч горючі матеріали. Всі ці речі можуть призвести до пожежі.

Рятувальники провели комплексне протипожежне відпрацювання

Діти уважно слухали рятувальників

До рятувальників долучився поліцейський офіцер громади

Діти давали правильні відповіді на запитання рятувальників щодо пожежної безпеки

Денис Порохня розповів про правила користування вогнегасником

Діти зробили спільне фото з рятувальником

Вихованці дитсадка інструктажем залишились задоволені

Пам’ятку з дотримання вимог пожежної безпеки вручили чоловіку, який проживає сам

Розпочали перевірку на вулиці Пономаренка

У людей пічне опалення і це досить небезпечно

Рятувальник вказує, що потрібно прибрати від печі

Рятувальники провели інструктаж у малозабезпечених сім’ях

Дали поради щодо грубок, якими гріють хати

За малозабезпечними сім’ями наглядає служба в справах дітей та сім’ї виконавчого комітету сільради

Люди уважно слухали рятувальників

Рятувальники розповідають, чим небезпечна пошкоджена піч

Люди обіцяють виправити недоліки щодо опалення

Нагадаємо, що взимку на дорогах стає досить небезпечно, тому в Україні їх прийнято посипати піском та сіллю. Але це шкодить дорожньому покриттю, взуттю та довкіллю. Чому саме пісок та сіль, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Відео взято із сайту ГУ ДСНС у Київській області 

Нагору