ЖИТТЯ

У Переяславі комунальники випилювали дерева на приватній території: мешканці будинку про це не знали

У Переяславі працівники ВУКГ проводили роботи на приватній території багатоквартирного будинку. Його мешканців про це навіть не попередили.

Сьогодні, 10 грудня, близько опівдня на вулиці Богдана Хмельницького, 68 на приватній території ОСББ “Дружня родина” працівники ВУКГ почали випилювати дерева та переміщувати білборд, який стояв біля тротуару. Мешканці занепокоїлись та вийшли з дому, щоб дізнатись, чому вирізають дерева, хто замовник цього та що взагалі відбувається. На місці події побували й журналісти Інформатора.

Голова ОСББ “Дружня родина” Людмила Борисова пояснила ситуацію так:

– Співвласники ОСББ повідомили мені, що без нашого відома ведуться якісь роботи. При цьому 8 грудня ми ходили до головного архітектора, який запевнив, що без нашої згоди ніякі роботи проводиться не будуть. Коли ми на місці події звернулись до виконавців, то у них на це документів ніяких не було. Вони поспилювали дерева, а також переставляють білборд ближче до будинку. Щодо білборду, то при поганих погодних умовах він може просто розвалитись.

Одна з мешканок будинку припустила, чому підіймали білборд: “До приміщення нотаріуса, де раніше працювала Лідія Сокур, яка нещодавно померла, хочуть прокласти бруківку. Тому білборд треба було трохи пересунути”. Говорять, що там можуть облаштувати приміщення ради ветеранів. Її, до слова, 30 листопада очолив Григорій Сокур, міський голова Переяслава (1998-2005) та чоловік покійною Лідії Сокур.

Начальник ВУКГ Віктор Коркач, який також там був, відмовився коментувати ситуацію. Згодом з’явився і міський голова Вячеслав Саулко. Він заспокоював людей, наголошував, що біля будинку лише прибирають листя та кронують дерева. Також додав, що якщо мешканці будинку хочуть прибрати білборд, то можуть це робити, подавши відповідну заяву. Після цього роботи припинилася.

Нагадаємо, що в останньому випуску новин ми говорили про стан будівлі просвітницького центру, пам’ятник на центральній площі, який більше не має напису “Навіки разом з російським народом” та головну новорічну ялинку Переяслава.

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору