ВЛАДА

“За рік від громадян надійшло 107 звернень”: депутат облради від “Європейської солідарності” Тарас Костін звітує про роботу

Рік діяльності депутата Київської обласної ради. Прозвітувався Тарас Костін.

Депутат Київської обласної ради VIII скликання Костін Тарас Вікторович прозвітував про підсумки депутатської діяльності у 2020-2021 році. Інформатор публікує деталі.

Обраний депутатом Київської обласної ради VIII скликання, 25 жовтня 2020 року від політичної партії “Європейська Солідарність”, територіального виборчого округу №3, що включає Бориспільську, Яготинську, Переяславську, Пристоличну, Вороньківську, Студениківську, Гірську, Золочівську, Циблівську, Дівичківську Ташанську територіальні громади. Голова комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції Київської обласної ради.

Голова робочої групи “Безпечна Київщина”. Моя діяльність як депутата Київської обласної ради спрямована на захист інтересів громадян, виконання доручень виборців, у межах повноважень, наданих Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”. Прийняв участь в 90% пленарних засідань Київської обласної ради, 100% у засіданнях президії Київської обласної ради, 100% у засіданнях моєї профільної комісії.

Брав участь у чотирьох засіданнях комісії з питань бюджету та фінансів, трьох засіданнях комісії з питань екології природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій. Брав участь у розробці обласної цільової програми “Безпечна Київщина”, у трьох засіданнях робочої групи із заслуховування керівників комунальних закладів та підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області щодо стану їхньої діяльності.

Веду активну роботу як голова комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції Київської обласної ради. Головними завданнями комісії є попереднє вивчення та розгляд і підготовка питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

Постійно беру участь у засіданнях фракції “Європейська Солідарність” Київської обласної ради та Переяславської міської ради. 29 травня 2021 року відкрили громадську приймальну за адресою: Київська область, м. Переяслав, вул. Шевченка, 13. У ході здійснення депутатських повноважень постійно проводжу прийоми громадян як у офісі громадської приймальні, так і в територіальних громадах свого виборчого округу.

За рік депутатської діяльності в процесі прийому громадян надійшло 107 звернень від жителів Київської області.
Одним із основних напрямків діяльності депутата є постійна взаємодія з виборцями та офіційне представлення виборців свого округу та інтересів територіальних громад в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах і організаціях незалежно від форм власності.

За звітний період було підготовлено та направлено 25 депутатських звернень та запитів у відповідні органи як за зверненням громадян, так і з власної ініціативи:

  • пропозиції та зауваження до проєкту рішення “Про обласний бюджет на 2021 рік”;
  • депутатське звернення щодо діяльності голови КОР;
  • депутатські звернення щодо вжиття заходів по виплаті заборгованості по заробітній платі працівникам ГСЦУ;
  • отримання матеріальних допомог на лікування;
  • відзначення письменника поета, публіциста Шпиталя І.Г.;
  • щодо повернення земель лісового фонду Студениківській ОТГ;
  • отримання земельних ділянок учасниками бойових дій, АТО/ООС;
  • депутатські звернення щодо незаконного заволодіння земель комунальної власності у м. Переяслав;
  • щодо законності проведення робіт, вирубки дерев вздовж р. Альта у м. Переяслав;
  • про будівництво спортивного майданчика у м. Переяслав;
  • закупівлі спортивного інвентаря для комунального закладу “Переяславської дитячо-юнацької спортивної школи”;
  • фінансування видання книги “Козацтво Переяславського полку: походження, персоналії, події, факти” автора В’ячеслава Лохи;
  • щодо капітального ремонту дорожнього покриття на вулиці Гагаріна у м. Переяслав;
  • щодо поводження з безпритульними тваринами;
  • щодо нагородження “Борців за незалежність України”;
  • щодо освітлення вулиць в Переяславі;
  • щодо благоустрою.

Органи, до яких направлялися депутатські звернення та запити: Фонд Державного майна, Державна служба України з питань праці, Голові Київської обласної Ради, Голові Київської обласної Державної адміністрації, Головне управління Держпраці в Київській області, ГУ Національної поліції в Київській області, Головам комісій КОР, Департамент освіти і науки КОДА, Переяславська міська рада.

Сприяв у капітальному ремонті за рахунок обласного бюджету двох доріг у селі Велика Каратуль на вулицях Середня та Перемоги. Роботи по капітальному ремонту зазначених доріг на завершальній стадії.

З повагою депутат Київської обласної ради Тарас Костін

Партнерський матеріал

Нагору