Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі на благодійному аукціоні Миколи Богатиря зібрали понад 13 тисяч гривень

У Переяславі на території просвітницького центру провели благодійний аукціон. Найдорожчим лотом став туристичний намет – його придбали за 1400 гривень.

Сьогодні, 12 грудня, у Переяславі на території просвітницького центру провели благодійний аукціон. Ініціював його засновник центру Микола Богатир. Його особисті речі й продавалися, а зібрані гроші витратять на потреби центру та туристичного розвитку міста. Прийшло близько пів сотні людей. Зібрали 13 тисяч 205 гривень 50 копійок. Про це повідомляє Інформатор.

Допомагала Миколі Богатирю з оголошенням лотів Людмила Леляк. Стартова ціна була значно нижчою собівартості. Перший лот – дитячий малюнок Маргарити Іващенко – продали за 500 гривень. Швабру для миття підлоги забрали за 600 гривень. Найдорожчим лотом став туристичний намет – 1400 гривень. Інструменти для чищення електричних проводів віддали за близько 600 гривень. Паспорт мандрівника – за 700 гривень. Не вдалося продати будівельний мішок, ложку-друшляк, набір сувенірної продукції, а віник за мінімальну суму залишився у просвітницькому центрі.

На території просвітницького центру можна було зігрітись чаєм, а також гарячими пиріжками, які продавали по 20 гривень за штуку.

Микола Богатир розповів, які лоти особливо сподобалися йому: “Я відзначив дитячі малюнки Маргарити. Мотанки від ведучої Людмили, картини з бісеру ручної роботи, прикраси. Такі речі найбільш цінні”.

За виручені кошти збираються зробити такі речі (у пріоритетному значенні):

  1. Огорожу і табличку для меморіального деревця, яке саджав Левко Лук’яненко. Цього року під час історичного заходу діти з Переяславщини розсадили 2 саджанці з 8.
  2. Зібрані кошти також дозволять оплатити частину суми з квитанції за електроенергію, використану в просвітницькому центрі.
  3. Виготовлять і встановлять перед Стогніївським шляхом табличку з QR-кодом про річку Трубіж.
  4. Змонтують матеріал, виготовлять і встановлять табличку про річку Альта.
  5. Виготовлять таблички з QR-кодами для найцінніших дерев Переяславської громади, щоб вони не були під загрозою знищення і про них знали не лише місцеві.

На благодійному аукціоні можна було придбати найрізноманітніші речі

Ляльки-мотанки

Дитячі іграшки брали охоче

Василь Жованик, кобзар

Нагадаємо, що 11 грудня у Переяславі почала працювати хатинка Святого Миколая. Для дітей там влаштували справжнє свято. Що ще було цікавого, дивіться у відеорепортажі.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич