ЖИТТЯ

Переяславська та Циблівська громади отримали нові шкільні автобуси: як використовуватимуть

23 громади Київщини отримали нові шкільні автобуси. Гайшинська гімназія Переяславської ТГ та Циблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Циблівської ТГ отримали по одному.

10 грудня 23 громади Київщини отримали нові шкільні автобуси. Серед переліку громад опинились Переяславська (Гайшинська гімназія) та Циблівська (Циблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів). Автобуси передали представники КОДА. Про це повідомляє Інформатор.

Начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко розповів, що вже завтра, 14 грудня, на центральній площі урочисто передаватимуть автобус для громади. “Спочатку його використовуватимуть для дітей Чирського та Гланишева, тому що звідти їх возять до шкіл Переяслава” – пояснив Ярмоленко.

Ольга Хаба, начальниця відділу культури та освіти Циблівської сільради, розповіла таке:

– На офіційне вручення ми їздили у Боярку Фастівського району, а отримували автобус у Пролісках Бориспільського району. Нам цей автобус був конче необхідний, тому що до Циблівської школи їздили дітки на навчання із Поліг-Яненок та Поліг-Чобітьок. Загалом їздить аж 38 дітей. До цього часу ми наймали перевізника та возили двома маршрутами. А новим автобусом плануємо почати користуватися з 1 січня, можливо, навіть і раніше, якщо встигнемо все оформити.

Голова КОДА Василь Володін пояснив, що тільки за два роки Київська область отримала 60 нових автобусів. Їх спрямовують у ті громади, які потребують цього найгостріше через завантаженість маршрутів.

Нагадаємо, що 12 грудня у Переяславі на території просвітницького центру провели благодійний аукціон. Найдорожчим лотом став туристичний намет – його придбали за 1400 гривень. А скільки всього грошей назбирали, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Фото надала Ольга Хаба

Нагору