ЖИТТЯ

У Переяславі почали прикрашати головну новорічну ялинку: скільки це коштує

На центральній площі Переяслава зараз готуються прикрашати новорічну ялинку. Святкові деревця будуть не лише на площі.

Сьогодні, 13 грудня, зранку на центральній площі Переяслава, попри дощову погоду, почали готуватися до прикрашання новорічної ялинки. Її встановили ще третього грудня, а спиляли на подвір’ї дитячого садочка “Берізка”. Поки що робітники лише розкладають необхідне обладнання та прикраси, а також вже розвішують ілюмінацію. Про це повідомляє Інформатор.

Анна Скляренко, начальниця відділу культури та туризму міськради, розповіла про те, які прикраси будуть на ялинці, коли її запалюватимуть та скільки це коштує:

– Щоб прикрасити ялинку, ми уклали договір з підрядниками. Виконавцем робіт стало Київське міське відділення творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України”. Щодо прикрас, то буде ілюмінація приблизно така ж, як і минулого року, а також традиційні фігури: сніжинки та кулі. Коштує це все близько 98 тисяч гривень – 49 тисяч за монтаж та 49 тисяч за оренду ілюмінації. У цю суму входить монтаж ілюмінацій не тільки головної ялинки, а й всієї площі: три зоряних полотна (два на площі, одне в парку Шевченка) та дві ялинки, які будуть встановлені в парку Шевченка. Ще пару ялинок встановлять в районі автовокзалу.

Вже 19 грудня о 16:00 на центральній площі буде урочисте відкриття ялинки. У парку Шевченка працюватиме резиденція Святого Миколая. У рамках відкриття нагородять переможців конкурсу новорічної іграшки, а також влаштують театралізовану виставу.

На центральній площі почали прикрашати новорічну ялинку

Ялинки встановлять ще й у парку Шевченка

Прикраси гарні та об’ємні

Ілюмінації та самі роботи обійшлися у 98 тисяч гривень

Роботи розпочались навіть у дощову погоду

Встановили ялинку ще третього грудня

Відкриття ялинки буде 19 грудня о 16:00

Ілюмінації поки що тільки розплутують

Ілюмінація приблизно така сама, як і минулого року

Нагадаємо, що 23 громади Київщини отримали нові шкільні автобуси. Гайшинська гімназія Переяславської ТГ та Циблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Циблівської ТГ отримали по одному. Як їх використовуватимуть, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Фото: Едуард Аврамич

Нагору