ЖИТТЯ

Погода на 16 грудня: у Переяславі буде хмарно, ввечері можливий дощ

У Переяславі ввечері може піти дощ, а вдень небо буде хмарним. Температура – 3-4 градуси тепла.

У четвер, 16 грудня, у Переяславі ввечері може піти дощ, а вдень небо буде хмарним. Опади – 0,8 мм. Вранці із-за хмар може виглянути сонце. Найхолодніше буде о 5:00 – 0 градусів. Трохи тепліше буде вдень та ввечері – 3-4 градуси з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Дорога буде вологою. Швидкість вітру – 4-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 89 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 грудня – 8 годин 5 хвилин. День стане коротшим на 1 хвилину, ніж попередній. Світанок настане о 7:47, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2006 році – 11,4 градуса тепла, а найнижчу в 1997-му – 24,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

16 грудня вшановують пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

Нагору