ЖИТТЯ

На Переяславщині створили новий туристичний маршрут: як можна провести вихідні

Фахівці управління туризму КОДА розробили ще один туристичний маршрут. Він стосується Переяславщини.

Жителі Київщини можуть відвідати ще один туристичний маршрут Переяславщиною. Його розробили фахівці управління туризму Київської облдержадміністрації. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА.

Маршрут складається із таких місць: 

Зупинка 1 – Покинута церква.

Відстань від Києва: 78 км.

Координати: XHG5+GJ.

Чому варто відвідати: дуже цікава споруда, виконана у рідкісному ротондовому стилі. На церкві залишились незвичні хрести, схожі на масонські. Зараз споруда являє собою архітектурну пам’ятку того часу.

Зупинка 2 – Музей просто неба.

Відстань від церкви: 12 км.

Координати: 3F6F+68.

Чому варто відвідати: у музеї майже півтори сотні гектарів архітектурно-ландшафтного комплексу усіх історико-етнографічних регіонів України. На території музею зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX століть.

Зупинка 3 – Музей космосу.

Відстань від музею: 200 метрів.

Координати: 3F5G+R8.

Чому варто відвідати: це частина Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”. Зібрана колекція містить чимало речей, пов’язаних з освоєнням космосу.

Зупинка 4 – Єпископський двір.

Відстань від музею: 2,1 км.

Координати: 3F76+FQ.

Чому варто відвідати: сюди входить Михайлівська церква, збудована на місці Михайлівського собору ХІ століття, де ховали переяславських князів. У приміщенні двору єпископів також функціонує Музей народного костюма Придніпров’я.

Зупинка 5 – Єврейська синагога.

Відстань від двору: 1,3 км.

Координати: 3FC7+55.

Чому варто відвідати: це єдина єврейська будівля, що збереглася в місті з кінця ХІХ століття. У той час в Переяславі майже половину населення становили євреї.

Нагадаємо, що кілька останніх днів у Переяславі тримається дощова та похмура погода, попри те, що за календарем настала зима. Дороги міста вкриті калюжами, а під ногами – грязюка. Який вигляд має місто, дивіться у нашому фоторепортажі.

Нагору