ЖИТТЯ

Жителі Переяслава активно поширюють відео з чоловіком, який нібито фотографує замкові щілини: що сталося

Жителів Переяслава шокувало відео з камер спостереження, на якому чоловік у мікрорайоні Спаська Левада начебто фотографує замкові щілини. Детальніше про ситуацію дізнавайтеся в цій публікації.

Вчора, 19 грудня ввечері жителька Переяслава Світлана Гайворонська опублікувала відео з камери спостереження. На ньому видно, як невідомий чоловік направляє телефонну камеру на замкові щілини чужих квартир на вулиці Грушевського, 57 – нібито фотографує їх. Світлана розповіла Інформатору що в їхньому районі крадіжки – не рідке явище:

– Грабують дуже часто. Безпосередньо, за останній час крадіжки фіксували на вулиці Грушевського в будинках №57 і №55, а також на вулиці Набережній, – повідомляє дівчина.

Світлана Гайворовська розповіла, що в під’їзді встановлені камери на першому та останньому поверхах. Це зроблено для того, щоб можна було зафіксувати грабіжників, які не тільки проникають в будинок через двері під’їзду, а й тих, які можуть робити це з останнього поверху, через дах. Також дівчина зазначила, що камера робить повний запис, а сигналом реагує виключно на рух людини.

Дівчина сказала, що одна з мешканок цього будинку вже повідомила поліцію про таку ситуацію. Зі слів Світлани, правоохоронці заспокоюють і кажуть, що візьмуть ситуацію на контроль та слідкуватимуть за будинком. Журналістам Інформатора у відділі поліції також розповіли, що заяву та пояснення за цим фактом поки не писали.

На фоні цієї ситуації Світлана вирішила поділитися з нами своїми думками щодо можливостей подальшого врегулювання кількості крадіжок у Переяславі:

– Люди сплачують за обслуговування будинків до ОСББ або ЖЕКу. Було би прекрасно, якби в під’їздах Переяслава встановили камери, а мешканці будинків просто додатково сплачували б якісь 10-20 гривень на місяць за таку послугу.  Таким чином контроль поліції щодо пограбувань став би значно кращим.

Нагадуємо, що вчора вночі в Переяславі загорівся автомобіль. Причини поки невідомі.

Юлія Кравченко

Нагору