Ця розсипчаста та ніжна випічка готується дуже просто, але має такий вигляд, що її навіть шкода їсти.
Як приготувати смачне новорічне печиво розповість Інформатор.
Продукти:
- 100 г вершкового масло
- 90 г цукрової пудри
- 50 мл рослинної олії
- 1 яйце
- 280 г борошна
- 2-3 ст.л. какао-порошка
- ½ ч.л. розпушувача
- 1 дрібка солі
Спосіб приготування:
- Розм’якшене вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою до пишності. Додайте олію та яйце, перемішайте.
- Всипте до масляної суміші просіяне борошно, какао, розпушувач і сіль. Замісіть м’яке та пластичне тісто.
- Тісто оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 20–25 хвилин.
- Деко застеліть папером для випічки, духовку розігрійте до 180 градусів.
- Тісто розділіть на 12-15 рівних частин. З кожної сформуйте довгасте печиво у формі шишки. Ножем зробіть насічки на заготовках у вигляді сітки.
- Викладіть на лист і випікайте 15 хвилин до готовності.