ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте новорічне печиво “Шишки”

Ця розсипчаста та ніжна випічка готується дуже просто, але має такий вигляд, що її навіть шкода їсти.

Як приготувати смачне новорічне печиво розповість Інформатор.

Продукти:

  • 100 г вершкового масло
  • 90 г цукрової пудри
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 яйце
  • 280 г борошна
  • 2-3 ст.л. какао-порошка
  • ½ ч.л. розпушувача
  • 1 дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою до пишності. Додайте олію та яйце, перемішайте.
  2. Всипте до масляної суміші просіяне борошно, какао, розпушувач і сіль. Замісіть м’яке та пластичне тісто.
  3. Тісто оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 20–25 хвилин.
  4. Деко застеліть папером для випічки, духовку розігрійте до 180 градусів.
  5. Тісто розділіть на 12-15 рівних частин. З кожної сформуйте довгасте печиво у формі шишки. Ножем зробіть насічки на заготовках у вигляді сітки.
  6. Викладіть на лист і випікайте 15 хвилин до готовності.

Нагору