ЖИТТЯ

Порошенко втік від слідчого, депутат міськради збив людину на смерть: які головні новини тижня

В Україні вперше “заморозили” серце пацієнта. Росія хоче від США гарантій безпеки. Які ще важливі новини були цього тижня?

В Україні та світі щотижня, щодня та навіть щогодини відбувається багато подій. Ми підготували кілька найбільш обговорюваних новин, посилаючись на портал Інформатор Україна.

У ЧЕРКАСАХ ДІВЧИНА ЗІСТРИБНУЛА З МОСТУ КОХАННЯ

У Черкасах 21-річна дівчина зістрибнула з мосту кохання. Випадок стався 13 грудня, і він не перший. 3 грудня з цього ж мосту зістрибнув та загинув 19-річний хлопець. У міській раді Черкас порушували питання про закриття мосту.

В Україні “заморозили” серце пацієнта, щоб провести операцію

В Україні лікарі вперше “заморозили” серце пацієнта, щоб провести операцію. Перший пацієнт – 62-річний чоловік, який страждає від миготливої ​​аритмії. Перед операцією стан пацієнта був дуже важким, напади повторювалися кілька разів на добу і загрожував інсульт. Лікарі прийняли рішення оперувати чоловіка шляхом “кріоабляції”. Під час неї у серце 62-річного пацієнта ввели рідкий азот із температурою мінус 60 градусів, який знищив хворі ділянки серця. Таку саму операцію після чоловіка виконали ще двом пацієнтам. Відео можна переглянути за посиланням.

В Україні заборонили продавати сигарети та електронки тим, кому ще немає 21 року

Верховна Рада ухвалила “антитютюновий закон”. Мова про те, щоб заборонити рекламу сигарет та різноманітних пристроїв для куріння, зайшла ще у травні цього року. На упаковках електронних сигарет, рідин та сигаретах для нагрівання з’являться медичні попередження, а також з’являться додаткові місця де буде заборонено використовувати ці пристрої. Повний текст закону можна знайти тут.

Путін повідомив, що РФ передала Сполученим Штатам пропозиції щодо гарантій безпеки

Росія сподівається отримати від США гарантії безпеки для себе. Володимир Путін заявив, що Росія передала до США відповідні пропозиції. Про це повідомив його помічник Юрій Ушаков. За словами Ушакова, Путін готовий “негайно розпочати переговори з цього вкрай важливого питання щодо забезпечення безпеки Росії”. “Президент (…) висловив сподівання, що американці та натовці позитивно на це відреагують”, – сказав Ушаков.

У разі нападу на Україну Росію відключать від SWIFT, а “Північний потік-2” буде заморожено

У разі нападу на Україну Росію відключать від SWIFT (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів), а “Північний потік-2” буде заморожено. Про це йдеться у резолюції Європарламенту. Під санкційні обмеження мають потрапити російські військові, які причетні до планування передбачуваного вторгнення в Україну та люди з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна, а також члени їхніх сімей. У Росії вважають, що “переживуть” відключення від SWIFT у разі нового нападу на Україну.

Порошенку намагалися вручити повістку про виклик на допит у ДБР: він втік від слідчого

17 грудня, експрезидент України Петро Порошенко проігнорував слідчих Державного бюро розслідувань, які намагалися вручити йому повістку про виклик на допит. Допит стосувався справи про злочинну схему постачання України вугіллям з тимчасово окупованих території. Політик проігнорував силовиків, сів у своє авто та просто поїхав у невідомому напрямку.

На Чернігівщині депутат міськради на смерть збив велосипедиста і намагався втекти

18 грудня, у місті Бахмач водій легкового автомобіля наїхав на велосипедиста. Після цього водій намагався залишити місце події, проте не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Велосипедист помер дорогою до лікарні. Поліція та слідчі встановили, що водій автомобіля – 54-річний депутат міської ради. Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 ККУкраїни (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

Нагадуємо, що в Переяславі офіційно відкрили новорічну ялинку. Які враження у жителів міста?

Нагору