ЖИТТЯ

Погода на 20 грудня: у Переяславі прогнозують мороз

У Переяславі ввечері пройде невеликий сніг. Температура повітря може опуститися до -4 градусів.

У понеділок, 20 грудня в Переяславі буде переважно хмарно. Вдень може пройти невеликий дощ, а ввечері прогнозують недовгий снігопад. Опади – 0,5 мм. Найхолодніше буде о 23:00 – передають 4 градуси морозу. Трохи тепліше буде вдень – 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде сніговий наліт. Швидкість вітру – 4-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 67 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 грудня – 8 годин 4 хвилини. Тривалість дня не зміниться. Світанок настане о 7:48, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1982 році – 8,9 градусів тепла, а найнижчу в 1994-му – 20,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

20 грудня вшановується пам’ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день нібито підводив підсумок під святами року, що минав, тому говорили: “Амвросій свята відкинув”. Яка погода була в цей день, така буде і в січні. Мисливці мали свою прикмету на день Амвросія. Збираючись на полювання, вони спостерігали за собакою: якщо вона починала валятись у снігу, йти на полювання було не слід — заметіль у дорозі застане.

Нагору