ЖИТТЯ

Погода на 21 грудня: у Переяславі температура повітря може знизитися до -9 градусів

У Переяславі дуже похолодає – температура може опуститися до -9 градусів. Вранці прогнозують сніг.

У вівторок, 21 грудня в Переяславі буде переважно хмарно. Зранку прогнозують невеликий снігопад. Опади – 0,4 мм. Найхолодніше буде о 23:00 – передають 9 градуси морозу. Трохи вищу температуру прогнозують зранку та вдень – -6 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде сніговий наліт. Швидкість вітру – 4-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 65 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 грудня – 8 годин 4 хвилини. Тривалість дня не зміниться. Світанок настане о 7:50, а захід – о 15:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1982 році – 9,6 градусів тепла, а найнижчу в 1927-му – 20,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Потапія і святої Анфіси. Анфісу в народі називали Рукодільницею, оскільки дівчата з цього дня розпочинали шити. Наші пращури підмітили, якщо дерева вкривалися інеєм на Потапія, буде багатий урожай фруктів. На хороший урожай вказував і сніг, який своєю важкістю гнув на деревах гілки. Якщо у цей день чули грім, то готувались до сильних вітрів.

Нагору