ЖИТТЯ

До Переяслава приїздили представники Федерації баскетболу: відеорепортаж

До Переяслава в День баскетболу завітали відомі українські спортсмени. Вихованцям-баскетболістам зі школи №7 подарували м’ячі, а також провели для них майстер-клас.

Сьогодні, 21 грудня світ відзначає День заснування баскетболу. З цієї нагоди до Переяславської ЗОШ №7 завітали представники Федерації баскетболу України. Вони подарували закладу 30 баскетбольних м’ячів та провели спортивний майстер-клас. Як проходив захід бачив Інформатор.

Баскетболістка київської команди “Будівельник” та збірної України, а також гравець столичного клубу “Київ-Баскет” поспілкувалися з юними баскетболістами Переяслава та провели для них майстер-клас.

Івент-менеджер Федерації баскетболу України Ярослав Лех трішки розповів нам про мету цього візиту:

– Ми хочемо показати дітям на прикладі баскетболістів зі збірної України які сьогодні приїхали в Переяслав те, що досягти мети – реально. Можна так само в майбутньому грати на найвищому рівні й немає нічого неможливого. Ми щиро хочемо, щоби вони могли виступати в збірній та щоби цей майстер-клас дав їм значний поштовх і стимул у майбутньому досягти значних вершин.

Також Ярослав Лех зазначив, що вони шукали школу не дуже далеко від Києва з хорошою навчальною базою з баскетболу. Розглядали як варіант і місто Коростень, але Переяслав був зручніший, тому що розташовується значно ближче до столиці. Зіграло на руку й те, що в Переяславі хороші тренери й велика кількість учнів.

– Нам коли сказали, що у вашій баскетбольній школі займається 150 вихованців, у нас одразу відпали всі сумніви. Тоді й почали планувати поїздку, – розповідає івент-менеджер Федерації баскетболу України.

Нагадуємо, нещодавно депутат Київської обласної ради Тарас Костін розповів нам про свою громадську приймальню в Переяславі. Які проблеми вирішує та як до нього можна звернутися по допомогу?

Текст: Юлія Кравченко

Кореспондентка: Олександра Дем’яненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору