ВЛАДА

Освітлення, дороги, зарплати: як депутат облради Тарас Костін допомагає громадянам

Депутат Київської обласної ради Тарас Костін має громадську приймальню в Переяславі. Які проблеми вирішує та як до нього можна звернутися по допомогу?

Громадська приймальня депутата Київської облради Тараса Костіна та депутатів Переяславської міськради від партії “Європейська Солідарність” працює в Переяславі більше ніж пів року. Звернутися за допомогою може кожен житель нашої громади. Про вирішені питання та подальші плани Тарас Костін розповів Інформатору.

Є проблема, яка потребує втручання обласного депутата? Звернутися дуже просто:

  1. За телефоном: (067) 270-56-94
  2. Електронна пошта: Kostintaras@ukr.net
  3. Адреса: місто Переяслав, вулиця Шевченка, 13

– Чим відрізняється ваша діяльність на посаді міського голови та на посаді депутата облради?

– Кардинально відрізняється. Міський голова – щоденна, навіть цілодобова робота, тому що ти відповідаєш за все що відбувається в громаді. Якщо щось трапляється, можуть бути й нічні дзвінки. Великий об’єм роботи в різнопланових напрямках, багато проблем, які потрібно вирішувати сьогодні й зараз.

Діяльність депутата обласної ради більш виважена, є заплановані комісії, сесії. Основна діяльність – зустрічі з виборцями, постійні приймання громадян, участь в комісіях. Я є головою комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції Київської обласної ради. Ми раз на місяць проводимо сесії. Навесні ми відкрили громадську приймальню в Переяславі, де я два-три рази на місяць спілкуюся із виборцями. Також у цій приймальні працюють депутати міськради від партії “Європейська Солідарність”.

– За цей рік які ваші головні досягнення як депутата облради?

– Важливим вважаю те, що ми допомогли людям із Головного селекційного центру отримати зарплатню. До нас звернулися близько 25 представників колективу, розповіли, що протягом половини року не отримували заробітної плати взагалі. Я зробив запити в Фонд державного майна, Державну службу України з питань праці, в обласну організацію. Отримали миттєві відповіді. Дуже приємно було співпрацювати з цими структурами, тому що вже протягом двох місяців розпочалася виплата людям їх заробітної плати.

За заслугу вважаю і те, що у Великій Каратулі зараз вже на стадії завершення ремонт двох доріг. Я посприяв, щоб кошти виділили з бюджету Київської області. Також передбачається співфінансування з бюджету нашої громади. Депутат міськради, наш однопартієць Григорій Порало швидко зробив проєктно-кошторисну документацію і, таким чином, вже за вісім місяців ми отримали ці дві дороги.

Багато людей до мене як до депутата обласної ради зверталося за допомогою на лікування тяжких хвороб. Як відомо, депутатам облрад виділяються кошти на допомогу людям. Я прийняв близько 80 осіб, ми розподілили майже 500 тисяч гривень на лікування тяжких хвороб.

4-5 звернень було щодо освітлення вулиць міста. Воно в незадовільному стані. Ми зверталися в міську раду. Начебто щось вирішувалося, але все ж таки, зранку, йдучи на роботи, люди помічають, що не скрізь світло горить.

– Які подальші плани щодо розвитку Переяславської громади?

– На наступний рік є плани капітально відремонтувати дорогу на вулиці Гагаріна. До мене звернулася депутатка міської ради Руслана Потапенко. На сесії міської ради ми зверталися з пропозицією щодо виготовлення проєктної документації. Якщо міськрада її виготовить, я намагатимуся виділити кошти з обласного бюджету.

Звісно, є бажання допомогти в наступному році громадській організації “Кіт у чоботях”. Її голова Тетяна Зайцева зверталася до мене щодо відкриття в Переяславі пункту перетримки котиків. Це незначні кошти. Я думаю, що підуть назустріч і місцеве самоврядування допоможе у вирішенні цього питання.

– Над чим надалі варто більше попрацювати в Переяславській громаді?

– У нас у місті є стратегії розвитку до 2025 року. Ми розробили це у 2019 році. Там прописано які є основні проблеми. На цьому етапі є надзвичайно актуальне питання – енергозбереження. Я вважаю, що треба продовжувати впроваджувати енергозберігаючі технології в садочках, у школах. Треба опрацьовувати й наші паркові зони – два центральних парки, парк, який ми планували робити на вулиці Набережній. На це потрібні великі кошти, але починати варто з малого. Зараз продовжується ремонт тротуарів – і це потрібно робити. Це, певно, основні моменти.

– Ви за цей рік надіслали 25 депутатських звернень до різних органів. Щодо яких є позитивні зрушення?

– Це те, про що я вже розповідав – виплата заробітної плати. В поліцію звертався щодо незаконного захоплення земель на території школи №4 – там відкрито кримінальне провадження, йде розслідування.

Хотілося б, щоби з місцевим самоврядуванням було більше співпраці. На жаль, співпраці як такої немає. Я міг би залучати кошти обласного бюджету для реалізації різних проєктів у Переяславі, але до мене не звертаються. Кілька раз я пропонував свої послуги, але поки є якась напружена ситуація.

– Чи стало більше звернень після відкриття громадської приймальні? І як та коли до вас можна звернутися?

– Наша діяльність прозора, відкрита. Наш офіс працює майже щодня. Мені допомагають помічники. Ми тут приймаємо громадян, надаємо юридичні консультації, приймаємо заяви та звернення, в нас працює кваліфікований юрист і адвокат Наталя Медведенко. Якщо це поточні питання, ми допомагаємо просто так. У разі, якщо це судові справи – потрібні якісь затрати – держмито, адвокатські послуги. Стараємося працювати для людей.

Нагадуємо, що однопартієць Тараса Костіна, депутат Київської обласної ради Олег Косташ нещодавно подарував ікону Святої праведної Анни храму в селі Чопилки. Деталі дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Партнерський матеріал

Нагору