ЖИТТЯ

Погода на 22 грудня: у Переяславі зранку йтиме сніг

У Переяславі вдень буде 6 градусів морозу. Зранку прогнозують сніг.

У середу, 22 грудня в Переяславі протягом доби буде хмарно. Зранку прогнозують невеликий снігопад. Опади – 0,2 мм. Найхолодніше буде зранку, о 5:00 передають 8 градусів морозу. Трохи вищу температуру прогнозують та вдень, о 14:00 – -6 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде сніговий наліт. Швидкість вітру – 4-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 46 та 63 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 грудня – 8 годин 4 хвилини. Тривалість дня не зміниться. Світанок настане о 7:50, а захід – о 15:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1967-му – 20,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

22 грудня відзначається день зачаття матері Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Ганна Зимова. Це найкоротший день у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну Зимову сонячно і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній — на похмуре і тепле новоріччя. За цим днем визначали погоду на півроку вперед: сніг — на дощ, заметіль — на вітер з дощем, мороз — на ясну погоду, відлига — на теплий дощ.

Нагору