ЖИТТЯ

Віталій Коцур із Переяслава – наймолодший ректор в Україні: зафіксували національний рекорд

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі встановили рекорд “Наймолодший ректор університету в Україні”. Ним є Віталій Коцур, якому зараз 35 років.

Сьогодні, 29 грудня, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі зафіксували рекорд “Наймолодший ректор університету в Україні”. Номінантом став очільник місцевого вишу Віталій Коцур. Йому зараз 35 років 2 місяці та 25 днів (на момент обрання було 34 роки). До 2020 року рекордсменом був Сергій Шкарлет, якому на момент обрання ректором Чернігівського державного технологічного університету було 38 років. Про це повідомляє Інформатор.

Рекорд зафіксував Олег Волочков, експерт Національного реєстру рекордів. Він зазначив, що попередній володар цього титулу тримав рекорд понад десять років.

– Час йде, з’являються нові люди, які досягають висот. Ми вважаємо, що цей рекорд буде яскравим прикладом того, як досягати своїх цілей, не зважаючи на складності, для нового покоління освітян. Цей рекорд зафіксують у “Національному реєстрі рекордів України 2022”, – сказав він.

Волочков додав, що задля фіксування рекорду до них звернулись працівники навчального закладу, потім була експертиза, перевірили всі документи, звірили з наявними рекордами.

Віталій Коцур висловив подяку за це визнання:

– Передусім це досягнення колективної роботи нашого університету та нашої команди, яка сформувалась цього року. У нас було дуже велике прохання до представників реєстру рекордів, щоб це досягнення було відображено в музеї університету та залишено на згадку. Вдячний колективу, що частково без мого відома організували цей рекорд.

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі зафіксували рекорд “Наймолодший ректор університету в Україні”

Рекорд зафіксував Олег Волочков, експерт Національного реєстру рекордів

Нагадаємо, що Віталія Коцура обрали ректором переяславського університету 23 вересня. Він був єдиним кандидатом. До цього виш очолював його батько Віктор Коцур.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору