ЖИТТЯ

Погода на 1 січня: у Переяславі стане набагато тепліше, але йтиме дощ

Протягом усього дня у Переяславі буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме дрібний дощ, який до вечора може посилитися.

У суботу, 1 січня, у Переяславі синоптики прогнозують дощ. Опади – 4,5 мм. Найхолодніше буде ввечері, о 23:00 прогнозують +2 градуси. Тепліше буде вдень та вранці, об 11:00 температура сягне +5 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде волого, сніг танутиме. Швидкість вітру – 5-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 92 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 січня – 8 годин 10 хвилин. День завтра буде довшим на дві хвилини, ніж сьогодні. Світанок настане о 7:54, а захід – о 16:04.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1973 році – 7,4 градуса тепла, а найнижчу в 1896, 1909 та 1970 роках – 22,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановується пам’ять святого Боніфатія. Народна прикмета каже: “Який перший день січня, такий буде і перший день літа”. Вважали, якщо перший день у році веселий (щасливий), то і рік буде таким же (і навпаки). На погоду цього дня вказували птахи: якщо синички зранку пищать — на мороз, якщо горобці нагорошилися, варто чекати непогоди. Також у минулі часи помітили, якщо зранку густий іній на деревах, то рік буде врожайним.

Нагору