ЖИТТЯ

Новорічний плейлист: створюйте святковий настрій класними піснями

У всьому світі вже встановили ялинки, розвісили гірлянди, а це означає, що свято наближається. Зустрічайте Новий рік з найкращими різдвяними піснями для покращення настрою.

Інформатор зробив підбірку новорічних та різдвяних пісень для святкового настрою та гарних свят.

Розпочнемо із традиційних зарубіжних пісень, які точно майже всі знають або десь чули. Вони по-справжньому додають настрою. Але деякі з них із сумною історією, втім, багато людей про це навіть не здогадуються.

Wham! – Last Christmas

Історія Last Christmas, принаймні її творця, закінчилася 25 грудня 2016 року. Саме в цей день, на католицьке Різдво, помер один із найбільших поп-співаків 1990-х Джордж Майкл. Людина, яка співала про те, як метафорично віддала серце коханій чи коханому на Різдво, вмирає від серцевої недостатності у це свято. Однак лишилася прекрасна легенда останнього Різдва, що відтоді супроводжує Джорджа Майкла та його чарівний хіт.

ABBA – HAPPY NEW YEAR

Пісню випустили в 1980 році. Всього через рік гурт ABBA тихо розпався, причому офіційної заяви про припинення діяльності немає до цих пір. Happy New Year — це історія нещасливого кохання, яке руйнується під Новий рік

George Michael – December Song

У грудні 2008 року Джордж Майкл випустив трек “December Song” безкоштовно на своєму сайті. Наступного року “December Song” офіційно вийшла як комерційний сингл.

Dean Martin – Let It Snow

Два бродвейських автори — поет Семмі Кан і композитор Джул Стайн, в той час ще маловідомі, — проводили найспекотніший день 1945 року в Голлівуді. Кан згадував: “Я сказав Джулу: “Чому б нам не піти на пляж і не охолонути?” Він відповів: “Чому б нам не залишитися тут і не написати зимову пісню?” Я підійшов до машинки і надрукував: “О, погода на вулиці жахлива, але вогонь такий чудовий, і, оскільки нам нікуди йти, хай іде сніг, хай іде сніг, хай іде сніг”. У повній назві так тричі і повторюється — “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”. На питання, чому тричі, Кан відповідав: “Чому не два або чотири рази? Тому що три — це лірика”.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Пісня написала 1994 року й увійшла до першого різдвяного альбому Merry Christmas, ставши однією з найбільш продаваних пісень за всю історію музики. Понад те, саме ця пісня зробила з Мераї королеву Різдва. Пізніше у своїх мемуарах Кері пояснила, що намагалася написати пісню про веселу дівчину, щоб підняти собі настрій. Адже її шлюб на той момент був справжнім жахіттям. Вона була буквально замкнена в золотій клітці будинку чоловіка і постійно перебувала під наглядом охоронців і камер.

Sam Smith – Have Yourself A Merry Little Christmas

Це одна з найвідоміших різдвяних пісень. Написана вона далекого 1944 року Г’ю Мартіном та Ральфом Блейном, але популярною стала після виконання її Джуді Гарленд у фільмі “Зустрінь мене в Сент-Луїсі”. Відтоді цю композицію виконували дуже багато співаків, серед яких були Френк Сінатра та Бінг Кросбі. Але нове життя в цю легендарну композицію вдихнув наш сучасник Сем Сміт, що виконав Have Yourself A Merry Little Christmas у зовсім неочікуваному аранжуванні.

Jingle Bells – James Lord Pierpont

За однією з версій, в 1851 році П’єрпонт з невідомих причин посперечався зі своєю домоуправляючою міс Уотерман. П’єрпонт програв і в покарання мав скласти веселу пісеньку. Вірші вийшли про те, що чекає  на молодого чоловіка і дівчину, якщо вони кататимуться на санях, запряжених кіньми. Місіс Уотерман прослухала пісеньку, а потім сказала, що слово “сані” якось не звучать у назві і їх потрібно замінити на щось дзвінкіше, наприклад, на “дзвіночки” — “Jingle Bells”.

Пісню “Jingle Bells” можна лише з натяжкою вважати різдвяною – у ній немає жодного слова про свято. Спочатку вона призначалася для виконання під час програми, присвяченої Дню Подяки в церкві в Саванна, в якій П’єрпонт працював органістом. Проте пісня настільки припала до душі парафіянам, що вони попросили знову виконати її на Різдво, і з того часу вона стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень.

 

One Wish – Whitney Houston

One Wish – лірична пісня у виконані Уітні Хьюстон, яка вийшла у світ у 2003 році. У пісні йдеться про те, що б хотіла загадати дівчина на Різдво.

Спеціально до Нового року багато українських артистів записують нові пісні або створюють атмосферні святкові аранжування для своїх хітів. Які ж прем’єри 2021 року, порадували українців та чудово доповнять вечірку або святкування.

JAMALA — Новий рік з тобою

Verka Serduchka — Wild Christmas

Wellboy — Новорічні Гуси

А ще для гарного настрою можна подивитися новорічні фільми. Нещодавно Інформатор підготував підбірку найкращих стрічок.

Нагору