ЖИТТЯ

Найкращі новорічні фільми за версією IMDb: що подивитися на свята

Зимові вечори якнайкраще підходять для перегляду кінофільмів з друзями та близькими. Цей період змушує нас повірити у диво та занурює у світ чудес. Які ж фільми подивитись в новорічні свята?

Наближаються новорічні та різдвяні свята. Настає особлива атмосфера, коли хочеться переглянути старий добрий фільм про Різдво чи новоріччя або милу романтичну святкову комедію. Інформатор підготував підбірку найкращих новорічних фільмів за версією бази даних фільмів IMDb.

“Це прекрасне життя”, 1946

Рейтинг IMDb – 8,6

Джордж Бейлі, житель невеликого містечка, настільки засмучений незліченними проблемами та несподіваним боргом, що думає про самогубство в переддень Різдва. Він завжди хотів виїхати з рідного міста, щоб побачити світ, але обставини та його власне добре серце не дали йому покинути Бедфорд Фолз. І ось Джордж готується стрибнути з мосту, але замість цього рятує свого ангела-охоронця Клеренса Одбоді, який з’явився отримати свої крила.

“Квартира”, 1960

Рейтинг IMDb – 8,3

Самотній чоловік дозволяє одруженим колегам користуватися своєю квартирою для інтрижок на стороні, поки не закохується в коханку боса. Комедія Біллі Уайлдера 1960 року заслужено взяла “Оскар” за найкращий фільм – це одна з кращих американських картин усіх часів. З огляду на те, що її сюжет про самотність і кохання розгортається навколо 25 грудня, це в свою чергу робить її також і одним з найкращих різдвяних фільмів.

“Міцний горішок”, 1988

Рейтинг IMDb – 8,2

Поліцейський з Нью-Йорка Джон МакКлейн самотужки веде смертельну сутичку з бандою грабіжників на чолі з Гансом Грубером, які захопили хмарочос в Лос-Анджелесі, видаючи себе за політичних терористів. У МакКлейна є додатковий стимул – у заручниках його дружина Холлі. Щоразу герой за крок від загибелі, і щоразу йому вдається обдурити смерть. Зовсім не так Джон уявляв собі різдвяний банкет.

Магазинчик за рогом, 1940

Рейтинг IMDb – 8,1

Альфред Кралік, менеджер невеликого магазину подарунків в Будапешті під назвою “Матушек і Ко”, постійно свариться з продавчинею Кларою Новак, симпатичною дівчиною. Обидва вони молоді і намагаються знайти своє щастя за оголошенням у газеті. Обидва зав’язують листування з невідомим партнером. Кожен з них мріє про романтичну зустріч у різдвяний вечір. Яке ж було їхнє здивування, коли вони зустрілися на побаченні. У результаті непорозуміння Краліка звільняють з роботи, не справедливо запідозривши, що у того таємний роман з дружиною директора. І це в переддень Різдва.

“Щасливого Різдва”, 2005

Рейтинг IMDb – 7,7

Фільм “Щасливого Різдва” присвячується всім солдатам, які брали участь в боях на різних фронтах у Різдво 1914 року. Кінокартина демонструє дивовижне єднання і емоційну відкритість діаметрально протилежних діючих героїв – священника з Шотландії, лейтенанта французької армії, німецького тенора і його коханої музи. Випадково зібравшись в окопах, вони разом зустріли Різдво, на деякий час забувши про військові дії, стрільбу і кровопролиття.

“Сам удома”, 1990

Рейтинг IMDb – 7,6

Велике американське сімейство збирається зустріти Різдво у Франції. У поспіху вони забувають про наймолодшого члена сім’ї: прийшовши до тями, вони з жахом розуміють це вже дорогою до Європи. Але 8-річний Кевін нітрохи не засмучений цим фактом, починає насолоджуватися самотністю, не знаючи, які пригоди його чекають попереду.

“Реальне кохання”, 2003

Рейтинг IMDb – 7,6

Одна з найкращих романтично-різдвяних комедій в історії кіно, що розкриває одразу кілька історій кохання, кульмінація яких припадає на Святвечір. В центрі сюжету – кохання. Але кохання різних людей, деякі з яких навіть самі були не впевнені, що здатні на такі сильні почуття. Виявляється, що коханню підвладні і прем’єр-міністр Великобританії, і самотні письменники, і старі рок-зірки, і школярі, і немолоді бізнесмени, і юні шибеники. Кохання приносить хаос в життя кожного з них, але не піддатись йому неможливо…

“Смертельна зброя”, 1987

Рейтинг IMDb – 7,6

Головним героєм фільму є добропорядний і відповідальний поліцейський Роджер Мердок. Він довгі роки служить державі та прекрасно виконує свою роботу. Роджеру доводиться бути дуже обережним, оскільки він відчуває відповідальність за своїх рідних, які чекають його вдома. Одного разу чоловікові повідомляють про те, що він повинен працювати з новим напарником – молодиком на ім’я Мартін Ріггз. Життя Роджера змінюється, бо компаньйон є його абсолютною протилежністю. Це молодий активний хлопець, який завжди готовий ризикувати життям, аби домогтися в справі успіху. Тепер робота Роджера стає більш насиченою і небезпечною. Одного разу поліцейським доручають розслідувати смерть дівчини. Докази вказують на самогубство, але герої вважають, що хтось винен в цій справі. Це розслідування приносить їм великі неприємності.

“Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку”, 1992

Рейтинг IMDb – 6,8

Друга частина історії цього разу вже відбувається не в будинку Кевіна, а в Нью-Йорку. Головному героєві доведеться бути самому у великому місті, але зате з купою батьківських грошей і кредитних карток у кишені. На хлопчика чекають нові випробування та пригоди, а також старі знайомі – бандити Марв і Гаррі, які втекли з в’язниці.

Диво на 34-й вулиці, 1994

Рейтинг IMDb – 6,6

Напередодні Різдва Санту запрошують попрацювати у великий нью-йоркський супермаркет самим собою. Власники сусіднього магазину іграшок роблять все, щоб позбутися від старого, оскільки він гарантує конкурентам шалену популярність. Стараннями негідників Санта Клаус опиняється в суді, де змушений доводити, що він справжній.

Нагадаємо, що рік тому ми готували для вас подібну підбірку фільмів. Однак там ви знайдете зовсім інші, не менш цікаві кінострічки.

Оксана Симоненко

Нагору