ЖИТТЯ

Погода на 4 січня: у Переяславі надалі буде “плюс”, можливий дощ

Завтра в Переяславі вранці та вдень йтиме дощ. Температура повітря – 4-5 градусів тепла.

У вівторок, 4 січня, у Переяславі вранці та вдень йтиме дощ. Опади – 0,3 мм. Найхолодніше буде о 23:00 – 2 градуси тепла. Тепліше буде вдень – 4-5 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде волого. Швидкість вітру – 6-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 91 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 3 січня – 8 годин 13 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід – о 16:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1925 році – 8,6 градуса тепла, а найнижчу в 1942 році – 26,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

4 січня відзначають день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня з молитвою до святої жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили: яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду.

Нагору