Перші страви, які мають ніжну кремову консистенцію, багатьом подобаються більше класичних заправних супів. Вони апетитні, їх приємно їсти, до того ж вони зазвичай виходять густими і поживними.
Детальніше про приготування ніжного горохового супу-пюре розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 2 картоплини
- 1 морквина
- 2 зубчики часнику
- сіль та куркума
- 200 г гороху
- 50 мл вершків
- 1 ст.л. олії
- 20 г масла
- шматочок хліба на грінки
Приготування:
- Горох замочіть в теплій воді. Нехай настоїться хоча б протягом години.
- Потім змініть воду на нову й варіть горох у великій каструлі на легкому вогні.
- Картоплю та моркву почистіть та подрібніть. Підсмажте їх на легкому вогні з маслом, сіллю і спеціями, одним зубчиком часнику.
- Додайте овочі в каструлю, а часник викиньте.
- Іншим зубчиком часнику натріть шматки хліба, посоліть їх та підсмажте на олії до хрусткої скоринки.
- Коли суп повністю звариться, додайте солі та збийте міксером в однорідну масу.
- Розлийте в тарілки, а зверху прикрасьте вершками. Подавайте разом із гарячими грінками.