ЖИТТЯ

Хто з Переяславщини увійшов до сотні найвпливовіших людей Київщини у 2021 році

До сотні найвпливовіших людей Київщини увійшли шість представників Переяславщини. Торік таких було п’ятеро.

Інтернет-ресурс Моя Київщина підібрав топ-100 найвпливовіших людей нашої області. До списку в 2021 році увійшли шестеро людей (торік було 5), які мають стосунок до Переяславщини: Олександр Мостіпан, Олександр Слюсар, Вячеслав Саулко, Сергій Кролевець, Віталій Коцур та Віталій Ярема. Про це повідомляє Інформатор.

Порівняно з минулим роком, у рейтингу найвпливовіших залишились: Вячеслав Саулко та Олександр Мостіпан. Покинули його: Анна Скороход, Олександр Пироговський та Марія Лях. Додали в рейтинг: Олександра Слюсара, Сергія Кролевця, Віталія Коцура та Віталія Ярему.

Як Моя Київщини описала номінантів з Переяславщини, читайте нижче (зі скороченнями).

ОЛЕКСАНДР МОСТІПАН – БІЗНЕСМЕН, ГЕРОЙ УКРАЇНИ

Олександр Мостіпан – один із найвпливовіших та найуспішніших бізнесменів Київської області. Аграрним сектором він займається вже понад 20 років і з кожним днем збільшує та вдосконалює власне виробництво. За президентства Віктора Ющенка Мостіпан був удостоєний звання Герой України, а цьогоріч за особливий внесок в аграрний розвиток держави Міністерство агрополітики назвало його одним із 53 видатних аграріїв часів незалежності.

Підприємцю належить група компаній “Нива Переяславщини”, яка займається вирощуванням та зберіганням зернових, виробництвом комбікормів, відгодівлею свиней, м’ясопереробкою та реалізацією продукції ТМ “П’ятачок” у власних магазинах та більшості великих торгових мереж. Компанія має 12 сучасних свинокомплексів, а її земельний банк складає близько 23 гектарів. Цього року на ХІІІ Міжнародному конгресі “Прибуткове свинарство” “Нива Переяславщини” отримала відзнаку “Лідер галузі-2021”.

Олександр Мостіпан у рейтингу посів 25 місце

ВІТАЛІЙ ЯРЕМА – ЕКСГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР УКРАЇНИ

Протягом останніх кількох років Віталій Ярема майже повністю зник з публічного простору. Однак представники місцевих еліт погоджуються: колишній генеральний прокурор зберігає на Київщині – особливо на лівобережній її частині – чималий вплив.

Віталій Ярема у рейтингу посів 50 місце

ВІТАЛІЙ КОЦУР – РЕКТОР УНІВЕРСИТЕТУ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ В ПЕРЕЯСЛАВІ

Віталій Коцур – доктор історичних та кандидат політичних наук. Два роки був головою громадської ради Переяслава, є членом Національної спілки краєзнавців України, громадської організації “Ресурсний центр сталого розвитку” та експертом Національного фонду досліджень України.

2021 року Віталій Коцур очолив Університет Григорія Сковороди в Переяславі, ставши наймолодшим ректором в Україні. За його ініціативи оновили брендування закладу, здійснюють ремонт гуртожитків, з’являються нові мультимедійні аудиторії та впроваджують сучасні інформаційні технології. За час роботи Коцура університет підписав близько 50 договорів про співпрацю та академічну мобільність, завдяки чому його студенти мають можливість безкоштовно мандрувати та навчатися в кращих освітніх закладах України та світу. На посаді Віталій змінив свого батька, який керував вищим навчальним закладом протягом двадцяти років та відіграв вагому роль в розвитку університету та міста в цілому.

Віталій Коцур у рейтингу посів 59 місце

СЕРГІЙ КРОЛЕВЕЦЬ – ВЛАСНИК ГРУПИ КОМПАНІЙ “ЕРІДОН”

Сергій Кролевець входить до сотні найбагатших людей України. Група компаній “Ерідон” спеціалізується на дистрибуції засобів захисту рослин, насіння та добрив; постачає сільськогосподарську техніку та комплектуючі; надає послуги у сфері комплексного інжирірингу та будівництва елеваторів, комбікормових заводів, тваринницьких ферм, зрошувальних систем, зерносховищ тощо.

Земельний банк групи компаній “Ерідон” становить близько 55 тис. га, зосереджений у 36 населених пунктах Київської, Житомирської, Полтавської та Кіровоградської областей. Загалом на підприємствах Кролевця працюють понад 2500 людей. “Ерідон” допомагає утримувати об’єкти соціальної інфраструктури в тих селах, де орендує землю.

За сприяння Кролевця в рідному селі Чопилки Ташанської ТГ відбудували козацький храм Святителя Миколая Чудотворця, який зруйнували в 1929 році.

Сергій Кролевець у рейтингу посів 61 місце

ОЛЕКСАНДР СЛЮСАР – ГОЛОВА ДІВИЧКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Олександр Слюсар до обрання у 2020 році очільником Дівичківської ТГ вже пробував себе у політиці. Він займав посаду першого заступника голови Переяслав-Хмельницької міськради, а на момент виборів був депутатом громади та керував управлінням соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької РДА.

Олександр Слюсар очолив Дівичківську ТГ, змінивши на посаді свого тестя Тимофія Девка, який із 1988 року очолював село Стовп’яги, а з 2017 по 2020 рік був головою Дівичківської громади.

Олександр Слюсар у рейтингу посів 85 місце

ВЯЧЕСЛАВ САУЛКО – ГОЛОВА ПЕРЕЯСЛАВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Вячеслав Саулко, який на місцевих виборах буквально вирвав перемогу в свого попередника Тараса Костіна, за рік на посаді мера продовжив реалізовувати поставлені в 2020 році цілі, найпріоритетнішою з яких називає перетворення Переяславської ТГ на одну з найпотужніших на Київщині. Було зроблено капітальний ремонт однієї з основних вулиць міста, почали реконструкцію парків у центрі та територію колишнього військового містечка, а також набережної річки Альта.

Вячеслав Саулко у рейтингу посів 96 місце

Нагадаємо, що у 2021 році Інформатор був найпопулярнішим інформаційним виданням Переяслава. Чим люди цікавилися найбільше, дізнавайтесь тут. 

Нагору