ЖИТТЯ

Погода на 5 січня: у Переяславі температура зросте до 8 градусів тепла

Завтра в Переяславі протягом дня синоптики прогнозують дощ. Максимальна температура – 8 градусів.

У середу, 5 січня, у Переяславі протягом дня синоптики прогнозують дощ. Опади – 1,7 мм. Тільки об 11:00 із-за хмар вигляне сонце. Найхолодніше буде о 2:00 – 3 градуси тепла. Тепліше буде вдень – 8 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде волого. Швидкість вітру – 6-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 84 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 січня – 8 годин 14 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід – о 16:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1925 році – 8,4 градуса тепла, а найнижчу в 1935 році – 26,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

5 січня вшановують пам’ять святих Теодула (Федула), Саторника та інших. З цього дня уже розпочиналась активна підготовка до Різдвяних свят: прийнято було прибрати будинок і готувати кутю. Наші пращури за погодою цього дня передбачали погоду листопада. Для цього дня характерна вітряна погода, тому в минулі часи говорили: “Прийшов Федул, вітер подув” — що вказувало на хороший урожай. Сприятливою ознакою для врожаю вважаються ясні дні під час усього Різдвяного посту (28 листопада — 6 січня).

Нагору