ЖИТТЯ

“Різдвяна майстерня” в Переяславі: що та як там можна виготовити

З 2 січня у Переяславі працює “Різдвяна майстерня”. Можна відвідати різноманітні майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас.

З 2 січня у Переяславі на вулиці Шевченка, 6 почала працювати “Різдвяна майстерня”. Функціонуватиме вона до 6 січня. Там можна відвідати різноманітні майстер-класи. Сьогодні, 4 січня, у майстерні можна було виготовити різдвяного вінка, зірку колядників, янгола із тканини, їжака із солоного тіста та сніговика із ватних дисків, різдвяного павука. Інформатор також побував у “Різдвяній майстерні”.

Дещо виготовляється швидко, а для інших виробів потрібно трішки більше часу. У майстерні було близько десяти працівників НІЕЗ “Переяслав”, які проводять майстер-класи, – дитина сама може вибрати те, що їй до душі. Після цього малеча може забрати свій виріб додому.

Як виготовити різдвяну зірку колядників розповіла Світлана Авраменко, молодший науковий співробітник музею історії та української православної церкви:

– Різдвяна зірка – фактично є символом всіх колядників. Вона виготовляється із намальованого та вирізаного шаблону. Діти оздоблюють її дощиком, наклеюють на зірку літографію із зображенням Різдва Христового і прикрашають різнокольоровими стрічками.

У середу з 11:00 до 17:00 можна буде потрапити на виготовлення:

  • ялинкових прикрас з паперу
  • традиційної різдвяної прикраси “павук”
  • ялинкових прикрас з солоного тіста
  • декупажу ялинкової прикраси
  • різдвяної листівки, написаної пером

Щоб потрапити на майстер-класи, попередньо слід записатись за телефоном: (095) 796-89-60.

Нагадаємо, що Ігор Янчук із Переяслава потрапив у новорічний випуск ТСН. Він виконав композицію “Напередодні” на Софійській площі. Деталі дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору