ЖИТТЯ

На Переяславщині знімають мюзикл “Вечори у Хоцьках поблизу Світанку”, хочуть запросити Олю Полякову

Тривають зйомки фільму-мюзиклу “Вечори у Хоцьках поблизу Світанку”. Але організаторам потрібна допомога.

Нещодавно у Хоцьках (Циблівська ТГ) розпочались зйомки фільму-мюзиклу “Вечори у Хоцьках поблизу Світанку”. Але, щоб зняти повноцінний фільм, потрібна допомога небайдужих людей. Про це повідомляє Інформатор.

Сценарій та постановка фільму-мюзиклу належать художньому керівнику Помоклівського будинку культури Віктору Салтикову. У нього є досвід роботи оператором та редактором теленовин. Для створення фільму залучили близько 20 людей, а також героїв масових сцен. У ролях: Вакула – Василь Кундик, Оксана – Надія Кундик, Солоха – Ольга Салтикова. В епізодах: Володимир Курило, Наталія Буря, Віктор Салтиков, Ольга Курило, Любов Шевченко, Майя Чорба, Наталія Лаврова, Світлана Стріха, Світлана Яременко.

Деталі розповів сам Віктор Салтиков, автор сценарію, режисер-постановник, оператор:

– Ще в кінці листопада-на початку грудня минулого року в нашому творчому колективі народилась ідея поставити мюзикл. Але не просто поставити, а зняти у форматі кіно. У нас свій сценарій, за яким ми вже показали театралізований сценічний варіант жителям Хоцьок напередодні Нового року. Ми зробили кінопавільйон прямо в сільському будинку культури на сцені. Зйомки проходять як натурні (об’єкти в селі), так і в павільйоні, а в самому фільмі будуть навіть спецефекти. Ролі виконують жителі села.

Головна родзинка сценарію за повістю Гоголя “Вечори на хуторі біля Диканьки” – це те, що наша Оксана у фільмі від Вакули просить не черевичок цариці, а кокошник королеви мод Ольги Полякової. І Вакула вирушає до Києва за цим кокошником. Тому ми зараз ведемо перемовини з представниками артистки і, можливо, вона також зніматиметься у нас в кіно. Якщо не вийде залучити Ольгу Полякову, то буде дублерка.

З початку знімального процесу завдяки допомозі небайдужих на фільм зібрали 2200 гривень. Витратили кошти на придбання хромакею – це зелений фон для зйомок. Він великий, тож підходить для масових сцен. Також закупили додаткові елементи для живлення камери.

Потреба в коштах досі є. Щоб посприяти створенню фільму, ви можете перерахувати кошти на рахунок: Monobank 5375 4141 2200 3451 (Віктор Салтиков), ПриватБанк 4149 4991 4615 7423 (Ольга Салтикова) з поміткою “На зйомки фільму”. Телефон для довідок: 095-023-02-30.

Нагадаємо, що на Переяславщині працює понад 30 пунктів обігріву. Де вони розташовані та як туди потрапити, читайте тут. 

Оксана Симоненко

Фото надав Віктор Салтиков

Нагору